Este imporant sa te ocupi de echilibrarea vietii tale cu munca, placere, exercitii fizice, hrana sanatoasa, odihna si relaxare suficienta. Viata este foarte stresanta, cu schimbari si cu un bombardament continuu de informatii care zilnic aduc toate grijile de pe lume in casele noastre. Iata cateva reguli care te vor ajuta sa-ti protejezi sanatatea mentala.

Scrie intr-un jurnal! Scriind ideile, gandurile sau sentimentele tale poate fi o iesire productiva pentru exprimarea sentimentelor, problemelor de identificare si rezolvarea problemelor. Scrisul ajuta gandirea critica pentru ca atunci cand scrii pe hartie o face tangibila. Apoi poti sa privesti la idei sau sentimente, sa le intelegi si sa lucrezi spre rezolvari sau alternative.

Fii creativa! Creativitatea este inerenta la toate fiintele umane, nu este doar o abilitate de a face arta sau de a canta la un instrument muzical. Este acea gandire creativa care ne permite sa ne gandim la o varietate de solutii si rezolvari ale problemelor; este placerea muzicii; este abilitatea de a aprecia poezia; este placerea desenului si culorii; este crearea unei gradini si decorarea casei tale. Intarirea partii tale creative este un mod de a mari placerea din viata ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Daruire altora! Sa gandesti in afara de tine insuti si de nevoile tale este un mod de a-ti imbogati viata si de a te simti mandru de tine. De asemeni poate ajuta sa apreciezi ce ai in viata ta cand vezi eforturile altora. Relationand si ajutandu-i pe altii sufletul tau se va simti implinit.

Pastreaza-ti umorul treaz! Rasul este vindecator si eliberator. Te ajuta sa fii in legatura cu sinele tau si sa afli cine esti. Cauta rasul si gaseste umor in situatii dificile caci te poate ajuta sa mentii o perspectiva.

Cauta sprijin! Este important sa recurgi la altii pentru sprijin. Acestia pot fi familia, prietenii, colegii sau profesionistii. Fiecare are nevoie sa se simta ascultat si inteles cu respect, camaraderie si compasiune.

Dormi indeajuns! Este cu adevarat importanta odihna si relaxarea adecvata, care sa includa si o atenta igiena a somnului. Iata cateva sfaturi pentru a va asigura ca aveti somn odihnitor:
1. Evitati cafeina si nicotina cu 4-6 ore inainte de a merge la culcare fiindca ele sunt stimulente.
2. Evitati alcoolul cu 4-6 ore inainte de culcare fiindca fragmenteaza somnul.
3. Evitati pe cat posibil privitul la televizor.


4. Stabiliti un orar regulat pentru timpul de dormit si de trezire.
5. Daca nu adormiti in circa 30 de minute, atunci incercati sa faceti ceva plictisitor care nu stimuleaza.
6. Evitati exercitiile fizice cu 4 ore inainte de culcare fiindca aceasta este o activitate de excitatie. Faceti exercitii devreme in timpul zilei si aceasta va va ajuta sa promovati un somn odihnitor.
7. Cand dormiti nu lasati lumina zilei sa patrunda in camera si folositi dopuri in urechi daca este necesar pentru a atenua zgomotele.
8. Faceti o baie fierbinte pentru a mari temperatura corpului dvs. si apoi micsorati temperatura intr-un dormitor racoros si cu paturi care sa va tina de cald. O camera calda poate interfera cu somnul ca si o camera supusa la curent.
9. Nu mergeti la culcare cu stomacul gol sau dupa o masa copioasa. Mancati o gustare usoara de seara pentru a avea un somn bun.
10. Nu dormiti cate un pui de somn ci numai cand va este somn.
Mariti cantitatea endorfinelor din corp! Endorfinele sunt substante chimice din creier care ne ajuta sa ne simtim bine si marind capacitatea noastra de a rezista la stres, durere, depresie sau neliniste. Activitati ca exercitiul fizic, rasul, respiratia adanca similara cu cea din yoga, relaxare sau meditatie, sau chiar gandirea pozitiva, pot mari endorfinele naturale ale corpului. Astfel dvs. aveti un control asupra sanatatii fizice si mentale deoarece exista o conexiune de putere minte-corp. Corpul si mintea sunt ale dvs deci e necesar sa aveti grija de ele si sa le menajati nu numai pe timp de stres ci in tot timpul vietii.
7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Autor: Psiholog Iulia Florea

Sursa: psiholife.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri