Îți dorești să efectuezi un tratament dentar cosmetic pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul sau vrei să poți vedea rezultatele înainte de a lua o decizie?

Una dintre cele mai mari preocupări ale pacienților noștri este aceea de a fi neîncrezători cu privirele la rezulatul final al procedurilor de estetică dentară. De aceea, în clinica noastră dentară, prin intermediul Digital Smile Design și datorită simulării sale digitale calibrate, îți putem prezenta o vizualizare a posibilelor modificări ale esteticii tale dentare, apoi putem efectua tratamentul propus.

Una dintre cele mai importante părți ale ingrijirii orale este reprezentată de estetica zâmbetului. Zâmbetul reprezintă un aspect estetic extrem de important în viața fiecărei persoane. Pierderea dinților, colorarea anormală, cariile dentare și boala parodontală afectează viața socială a unei persoane. Și probleme precum lipsa încrederii în sine pot apărea la persoanele cu astfel de boli. Acesta este motivul pentru care mulți oameni cbenaută să-și îmbunătățească zâmbetul și estetica dinților. După procedură, pacienții se simt mai confortabil cu viața lor socială și își pot permite să zâmbească oricât și oricând își doresc.

Ce este Digital Smile Design?

Digital Smile Design, cunoscut sub numele de DSD, este una dintre cele mai moderne tehnici de diagnostic în estetica dentară. Designul digital al zâmbetului este un protocol unic și certificat care oferă o abordare mai detaliată și precisă a planificării tratamentului. Acest sistem ne permite să simulăm, într-un mod complet virtual, cele mai bune opțiuni pentru a îmbunătăți zâmbetul și estetică facială a pacientului. În acest fel, procedurile devin mai puțin invazive și dau rezultate mai fiabile.

Cu designul digital al zâmbetului, medicul dentist folosește echipamente de ultimă generație, inclusiv un scanner intraoral 3D și fotografii digitale, pentru a obține o vedere mai completă a dinților, a gingiilor, a gurii și a structurii faciale. Astfel, el este capabil să proiecteze un zâmbet pe baza obiectivelor și nevoilor dentare unice. Fie că este vorba de o restaurare sau o optimizare a dinților, designul digital al zâmbetului îți permite să lucrezi în colaborare cu medicul dentist pentru a-ți proiecta zâmbetul ideal.

Cum funcționează Digital Smile Design?

Modificarea estetică a zâmbetului cu Digital Smile Design prezintă o serie de etape efectuate pentru a îmbunătăți aspectul fizic al dinților și gingiilor și pentru a obține un aspect natural și mai plăcut estetic. Structura feței este, de asemenea, examinată și luată în calcul, pe lângă nevoile pacientului. În timpul acestui proces, fața pacientului este fotografiată astfel încât noul zâmbet să poată fi proiectat.

Pe baza acestor fotografii, zâmbetul poate fi adaptat caracteristicilor feței și nevoilor estetice ale fiecărui pacient. În acest fel, expertul în estetică dentară efectuează o simulare la care persoana poate participa activ și își poate da cu opinia. Pentru a sugera schimbarea adecvată, medicul dentist ia în considerare și particularitățile fiecărui pacient, studiind relația dintre dinți, buze și gingii.

În procesul de proiectare digitală, există anumiți parametri cum ar fi, vârsta, genul, structura facială sau istoricul medical. Prin urmare, fiecare procedură este una personalizată în funcție de fiecare pacient. Înainte de a proiecta și obține zâmbetul perfect, este necesar să remediezi problemele gingivale sau cariile, dacă există. Ulterior, va fi necesară o curățare profesională a dinților.

Care sunt etapele unui zâmbet perfect cu Digital Smile Design?

Obținerea zâmbetului perfect necesită o serie de etape personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient. Prima etapă este însă reprezentată de o consultație specializată și include anumite operațiuni. Cu ajutorul unui scaner oral 3D sunt obținute dimensiunile digitale ale dinților, se fac fotografii și se determina designul adaptat pentru pacient.

Fotografiile și videoclipurile de înaltă rezoluție cu zâmbetul și fața sunt realizate pentru a înțelege pe deplin interacțiunea dintre buze, dinți, gingii și gură. Analiza facială este efectuată pentru a crea un zâmbet care se adaptează în mod natural la trăsăturile tale faciale. Un plan de tratament personalizat este conceput pe baza obiectivelor și nevoilor tale. Apoi este creat un model 3D pentru a-ți încerca literalmente viitorul zâmbet.

Odată ce modelul și planul sunt aprobate, procesarea finală poate începe. Tipul de tratament primit poate include, în funcție de nevoile tale specifice, remodelarea dinților folosind materiale compozite estetice, remodelarea gingiilor, instalarea coroanelor, implanturilor sau a fațetelor dentare, ortodonția, albirea dinților.

Deoarece tratamentul este personalizat, modificările necesare nu pot fi făcute dacă pacientul nu aprobă rezultatul final. Acesta este scopul fazei de testare. Dacă modificarea este minoră, se poate face în aceeași sesiune. În cazul unor modificări semnificative, este necesară o nouă sesiune.

Beneficiile utilizării Digital Smile Design

  1. Pacientul poate verifica rezultatul final al zâmbetului său înainte de procedura cosmetică prescrisă de expert.
  2. Este oferită posibilitatea de a participa activ la procesul de proiectare.
  3. Diagnosticul și tratamentele cosmetice dentare sunt mult mai precise și mai eficiente.

Cu Digital Smile Design, incertitudinea pe care o poți simți cu privire la aspectul dinților este eliminată, deoarece poți vedea și încerca viitorul tău zâmbet chiar înainte de a începe tratamentul. Fiecare fază a tratamentului este vizibilă în orice moment, permițându-ți să oferi feedback ori de câte ori crezi că este necesar. Pe lângă faptul că îți oferă o experiență pozitivă, designul zâmbetului digital îți asigură o satisfacție mai mare.

Sursa foto fr si main: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri