7 Iulie 2021 publicat în Sanatate 18 share-uri

Ți-ai propus de nenumărate ori să slăbești? Ba chiar ai trecut la treabă și ai parcurs o serie de pași spre obținerea rezultatului mult dorit. Totuși, acul cântarului s-a încăpățânat de fiecare dată să rămână blocat pe același număr de kilograme. Ce se întâmplă, de ce nu slăbești?

Cum ți se pare? Ei bine, adoptă aceste măsuri și vei vedea rapid rezultatele. Plus, poți miza și pe drenajul limfatic. Acesta ajută la dezintoxicare și la slăbit. Cum funcționează, câte ședințe trebuie făcute la rând, și de câte ori pe an?

De ce sa alegi drenajul limfatic manual total?

Pentru că acesta permite activarea progresivă a circulației limfatice, în toate regiunile cheie ale corpului. Iar rezultatele sunt vizibile imediat.

„Pentru un efect de durată (detoxifiere inter- și intracelulară) sunt necesare minim 5 ședințe de drenaj limfatic, efectuate zilnic, în zile consecutive, sau o dată la două zile, de 3-4 ori pe an. Eventual, în timpul posturilor tradiționale. Sedentarismul și consumul alimentelor procesate determină încetinirea circulației limfatice în întregul corp, consecințele fiind multiple: oboseală cronică psihică (scăderea memoriei, a concentrării, insomnia) și fizică – dureri musculare, scăderea imunității (răceli frecvente), creșterea în greutate și apariția celulitei. Practic se închid mai multe cercuri vicioase, având la bază intoxicarea tot mai profundă a țesuturilor.”, puncteazămedicul balneolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Caria dentară – ce este și cum se tratează

Există unele contraindicații? „Da, contraindicațiile evaluate prin consult medical sunt: tromboza venoasă profundă în antecedente, medicația anticoagulantă, infecțiile curente, tumorile maligne în antecedente sau curente, fibrilația atrială fără medicație anticoagulantă, hipertensiunea arterială insuficient controlată medicamentos.”, punctează specialistul.

Te-am speriat? Nu acesta este scopul, dar vrem să iei măsuri pentru sănătatea ta și...de ce nu, pentru un aspect fizic demn de invidiat!

* Informații oferite de Suzana Pretorian, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Foto fr si main: De la Lightspring /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri