28 Iunie 2021 publicat în Sanatate 3 share-uri

Vara este aici și suntem învăluiți de zile lungi de soare și escapade de weekend. Sezonul cald înseamnă, pentru mulți dintre noi, cel puțin câteva zile de leneveală pe plajă, la câțiva metri de apa mării. Însă doar pentru că am scăpat de zăpadă și gheață, asta nu înseamnă că ar trebui să lăsăm garda jos în ceea ce privește sănătatea.

Temperaturile ridicate din acest anotimp aduc o serie de riscuri. Pentru a preîntâmpina apariția unor probleme de sănătate, primul pas este să fii informat. În cele ce urmează poți citi mai multe despre principalele probleme asociate vacanței la mare și ce poți face pentru a le preveni.

Otită

Înotatul în mare crește semnificativ riscul de otita externa. Apa pătrunde în ureche, creează iritații, apar mâncărimile, iar tentativa de a le calma prin scărpinare poate duce la apariția inflamației și apoi a infecției.

Problema este că intri ușor într-un cerc vicios. Odată apărută inflamația, mâncărimea se intensifică, iar scărpinarea creează și mai multă inflamație, astfel încât infecția se agravează.

Cum poți preveni apariția otitei? O primă măsură este să porți dopuri speciale din silicon sau o cască de înot. Apoi, este bine să eviți scărpinarea urechii cu degetele, bețele de urechi sau alte obiecte. Totodată, bețele de urechi pot zgâria pielea și pot cauza iritații, împingând în profunzime impuritățile din ureche.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Insolație

Atunci când temperatura depășește 30 de grade Celsius, poți avea de suferit. Insolația, cea mai mare problemă cauzată de expunerea la soare, apare atunci când corpul nu se mai poate răci după expunerea prelungită la căldură. Acest fenomen se manifestă prin temperaturi corporale mai mari de 39,4 grade Celsius, piele roșie și uscată, puls crescut, amețeală și confuzie, transpirație excesivă, crampe musculare, paloare și stări de greață.

Vestea bună este că poate fi prevenită. Evitarea orelor periculoase, adică 10-16, reprezintă cea mai la îndemână soluție. Dacă totuși trebuie să ieși din casă între aceste ore, este recomandat să porți haine lejere, ochelari de soare și o pălărie cu borul mare, sa alegi zonele mai umbroase si sa ai la indemana o sticla cu apa rece.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Deshidratare

Se spune peste tot să bem cel puțin doi litri de apă pe zi. Însă dacă stai ore la rând la soare sau practici sporturi pe plajă, este cu atât mai important să faci din hidratare o prioritate. Dacă eviți lichidele prea mult timp, poți suferi de deshidratare, care poate varia de la ușoară la severă. In cazurile severe de deshidratare, nu este neobisnuit sa apara palpitatii, hipotensiune, dureri de cap, lesin sau chiar insuficienta renala.

Poți evita deshidratarea printr-un consum regulat de apă, în special atunci când petreci timp sub soarele dogoritor. Nutriționiștii recomandă 450 de mililitri de apă pentru fiecare oră petrecută în soare. De asemenea, ar trebui să eviți activitățile obositoare între ora 10 și ora 16.

Arsuri solare

Zilele lungi de vară reprezintă, cel mai probabil, unul dintre punctele forte ale verii, însă ele pot deveni un pericol pentru cel mai mare organ al corpului, pielea. Dacă ieși sub soarele verii fără cremă de protecție, te poți alege cu arsuri solare și poți crește riscul de linii fine, riduri, pete și cancer de piele.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Prima măsură pe care o poți lua este să aplici o loțiune cu factor de protecție solară de minim 30 SPF cu filtru atat pentru UVA cat si pentru UVB. Aplică produsul mai ales pe gât, pe piept, în spatele genunchilor, e față și partea superioară a labei piciorului. Reaplică loțiunea după fiecare drum în apă. Daca pielea ta este deschisa la culoare si te arzi usor sau in cazul copiilor, cel mai indicat este sa aplici crema sau lotiunea de protectie la plaja, pe intregul corp, sa folosesti factor de protectie 50 SPF si sa repeti aplicarea la fiecare doua ore sau dupa fiecare scufundare in apa. De asemenea, poartă șapcă sau pălărie, haine lejere din materiale naturale și ochelari de soare.

Înțepături de insecte

Țânțarii, căpușele și alte insecte sunt alte „bucurii” ale verii. Acestea nu sunt doar deranjante, ci pot transmite infecții grave. De exemplu, țânțarii pot transmite virusul West Nile și febra Dengue, iar căpușele pot transmite până la 16 afecțiuni infecțioase, inclusiv boala Lyme.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Pentru a preveni înțepăturile de insecte, este bine să folosești creme speciale anti-insecte, chiar și pentru plimbările scurte. Dacă stai la cort, aplică spray-uri speciale înainte de folosire. Mai mult, dacă mergi prin zone cu iarbă mare, poartă pantaloni și șosete lungi. De asemenea, după fiecare plimbare uită-te cu atenție pe pielea ta, a familiei, a prietenilor și a animalelor de companie, după caz.

Toxiinfecție alimentară

Mâncatul în natură poate fi o încântare, mai ales dacă vii la mare cu prietenii sau familia. Problemele încep să apară dacă nu ai gătit mâncarea suficient, mai ales carnea. Mai mult, dacă lași alimente în mașină la soare, există șanse mari să ai de-a face cu simptome digestive (greață, vărsături, diaree, colici abdominale).

Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Pentru a preveni astfel de probleme, separă carnea de pui de cea de porc și de fructele de mare. În plus, este recomandat să te speli bine pe mâini înainte de a prepara mâncarea, să cureți cu grijă grătarul și accesoriile folosite și să gătești bine carnea. Puiul este gătit la 85 de grade Celsius, carnea de porc la 71 de grade Celsius, iar peștele și fructele de mare la 63 de grade Celsius. Resturile rămase depozitează-le la frigider.

Înec

Din păcate, înecul este un risc dacă înoți în mare. De aceea, este important să înoți în zona supravegheată de salvamari și să iei un prieten cu tine în apă. În cazul copiilor, este indicat să nu îi lași în apă fără a-i supraveghea, chiar dacă este vorba de o piscină cu apă mică. De asemenea, dacă știi că cel mic nu știe să înoate bine, pune-i un colac sau o vestă de salvare.

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Principiile de bază ale mașinii CNC

Vacanța la mare reprezintă pentru multă lume perioada din an în care se relaxează și își încarcă bateriile. Luând în calcul sugestiile de mai sus, te vei putea bucura de o vacanță de poveste.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri