Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților pierduți, putând fi folosit indiferent de vârsta pacientului și de numărul de dinți care trebuie inserați. Astfel, pacientul va primi o dantură nouă, impecabilă, fixă și cu aspect natural, care nu necesită o îngrijire specială. 

În plus, dinții naturali nu vor fi afectați de implanturi, deoarece nu sunt necesare intervenții asupra lor. Tehnologia de ultimă generație care este disponibilă în clinicile stomatologice de top permite inclusiv realizarea implanturilor dentare într-o singură zi, cum se poate obține cu un implant dentar fast & fixed Bredent. Prin urmare, pacientul nu mai este nevoit să aștepte luni de zile pentru o dantură nouă.

Cu toate acestea, unii pacienți ezită să recurgă la un implant dentar, invocând diferite motive. Venim în sprijinul lor cu o scurtă prezentare a celor mai frecvente întrebări și a răspunsurilor corecte, astfel încât ei să fie bine informați și să ia cea mai bună decizie.

Cât timp rezistă implantul dentar?

Totul depinde de stilul de viață al pacientului și de modul în care va respecta recomandările medicului stomatolog, după terminarea tratamentului. Pentru ca durata de viață a implantului să fie cât mai mare, pacientul trebuie să vină la control stomatologic la fiecare 6 luni, să aibă o igienă orală corectă și să renunțe la fumat. Dacă va respecta toate aceste condiții, implantul poate rezista toată viața, deși durata medie a unei lucrări este de aproximativ 15 ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Uitați-vă bine la el! El este venerabilul Jindai Sakura, cel mai bătrân copac sakura din Japonia și din lume. Îi ghiciți vârsta?

Cât costă un implant?

Este greu de dat un răspuns clar la această frecventă întrebare, pentru că prețul variază în funcție de tipul de implant și de producător. De obicei, cele mai multe clinici dentare acceptă plata în rate pentru implant dentar, astfel încât acest tratament nu mai este un lux. Oricum, costurile totale nu diferă foarte mult de o lucrare protetică mai complexă, unde este necesară realizarea unei punți dentare și șlefuirea dinților vecini. Unele tipuri de implant pot fi realizate fără alte proceduri suplimentare, precum adiția osoasă sau sinus lift, care cresc foarte mult costurile.

Câți dinți pot fi înlocuiți prin implant?

Implantul dentar poate fi realizat pentru un singur dinte sau pentru mai mulți. Soluția este recomandată chiar și pentru pacienții care și-au pierdut complet dinții și poartă proteză. În cazul lor, singura condiție necesară pentru inserarea unor implanturi este să existe un os sănătos și suficient de gros pentru inserarea șuruburilor din titan.

S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Marele avantaj al acestei proceduri este că pot fi înlocuiți toții dinții printr-un număr mai mic de implanturi. Dacă sunt necesare extracții dentare, pentru dinții care nu mai pot fi tratați, intervenția se poate realiza în cadrul aceleiași vizite la stomatolog.

Există riscul ca organismul să respingă implantul?

În mod normal, dacă pacientul este sănătos, rata de succes a unui implant dentar este de 98%, prin urmare cazuri de respingere apar la doar 2% dintre pacienți. Dacă acest lucru se întîmplă însă, trebuie descoperită cauza problemei, iar apoi, după înlăturarea ei, pacientul poate primi un nou implant dentar.

Este dureros implantul dentar?

Inserarea implantului dentar se realizează sub anestezie, iar disconfortul pe care îl va simți pacientul este mult mai mic decât în cazul unei extracții, spre exemplu. Ulterior, după ce implantul a fost bine integrat în os, dinții artificiali se vor comporta la fel ca dinții naturali: nu vor arăta și nici nu se vor simți diferit. Desigur, este esențial ca implantul să fie realizat de către un medic cu experiență, iar materialele folosite să fie de cea mai bună calitate, pentru a reduce orice risc.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare L`Oréal investește într-o companie de biotehnologie, pentru a dezvolta la scară largă ingrediente pe bază de plante pentru o frumusețe sustenabilă 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Acestea sunt cele mai frecvente întrebări pe care le pun pacienții atunci când se gândesc la un implant dentar. Printr-o informare corectă despre acest subiect, ei vor putea lua cea mai bună decizie și vor alege tratamentul potrivit.

Sursă foto fr si main: Fotografie creată de Jonathan Borba, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri