13 Ianuarie 2020 publicat în Sanatate 23 share-uri

Conform unor studii, caria dentară este o afecțiune foarte raspândită și totodată contagioasă, fiind posibilă transmiterea ei de la o persoană la alta prin contactul cu bacteriile cauzatoare de carii.

2.    Transmiterea cariei de la un dinte la altul la aceeași persoană

Cel mai frecvent, acest lucru se întâmplă în cazul cariilor interdentare, când resturile alimentare și bacteriile stagnează în caria de pe un dinte, iar apoi, încet-încet atacă și dintele vecin.

În această situație, cea mai bună metodă de prevenire a cariilor este periajul și folosirea aței dentare și a apei de gură într-un mod regulat, precum și limitarea consumului de băuturi și alimente care pot avea efecte negative asupra dinților. Atunci când nu există posibilitatea de a ne spăla pe dinți imediat după masă, poate fi de ajutor o gumă de mestecat fără zahăr, care va stimula producerea de salivă, neutralizând astfel acizii. Toate băuturile dulci, chiar și cele necarbogazoase, pot distruge smalțul dinților, fiind de preferat să renunțăm la ele sau, cel puțin, să fie consumate folosind un pai, pentru a limita contactul cu dinții.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Nu în ultimul rând, genetica joacă un rol semnificativ în apariția cariilor, unele persoane având un smalț natural mai puternic, în timp ce altele au un număr mai mare de bacterii dăunătoare.

* Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto fr si main: By New Africa /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri