Rețeaua de sănătate REGINA MARIA completează portofoliul de servicii medicale cu teste genetice, promovând astfel medicina de precizie. Testele genetice joacă un rol esențial în medicină, de la prevenție la tratament țintit.

Comunicat de presa

Nutrigenetica își propune să explice de ce oamenii răspund diferit la alimente, în funcție de variațiile din ADN-ul acestora. Laboratoarele Genetic Center, parte a Rețelei de sănătate REGINA MARIA, oferă pacienților două teste de nutrigenetică, în funcție de nevoile fiecăruia: un test potrivit pacienților cu risc cardiometabolic și unul de lifestyle, cu informații prețioase despre posibile intoleranțe.

Testele de nutrigenetică sunt cheia pentru o nutriție personalizată, ajutând la obținerea unei calități mai bune a vieții. Sunt singurele teste care pot diagnostica intoleranțe alimentare genetice, intoleranțe care influențează negativ calitatea vieții. Corpul fiecăruia dintre noi este diferit – asimilăm diferit alimentele și nu avem aceleași beneficii din nutrienți considerați ideali.

Testele se recomandă persoanelor cu indice de masă corporală (IMC) ridicat, dificultate în menținerea greutății normale, suspiciune de intoleranță la gluten, lactoză, alcool, cafeină și carențe de micronutrienți.

De asemenea, se recomandă pacienților care își doresc menținerea unei stări de sănătate optime și a unei calități ridicate a vieții.

Testarea are ca prim pas recoltarea unei probe de salivă, în urma căreia se generează un raport care include informații relevante despre modul în care organismul răspunde la anumite alimente, în funcție de variațiile din ADN. Aceste rezultate sunt interpretate de un medic nutriționist, care îi va recomanda pacientului un plan alimentar individualizat.

Testele de nutrigenetică pot fi achiziționate și efectuate în Laboratorul Genetic Center București, Laboratorul Genetic Center Cluj, Policlinica REGINA MARIA Perla și Policlinica REGINA MARIA Băneasa.  


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri