Studii medicale de specialitate au pus in evidenta 8 pasi care asigura mentinerea in frau a colesterolemiei. Pentru a intelege exact care este impactul colesterolului asupra organismului trebuie mai intai sa intelegi ce este acesta, ce alimente il contin si cum actioneaza la nivelul organismului.

5. Mananca mai mult peste


Carnea de peste contine ulei omega 3 care are rolul de a scadea colesterolul in sange si totodata de a reduce sansele formarii placilor de ateroscleroza, avand si rol hipotensiv. Cardiologii americani recomanda trei mese cu peste pe saptamana.

6. Exercitiile fizice.

Sportul are un rol deosebit atat in mentinerea sanatatii tesuturilor prin sporirea fluxului sanguin si a oxigenarii cat si pentru sanatatea vaselor sangine, inducand cresterea productiei de globule rosii si albe in sange si totodata regland tensiunea. Se recomanda o jumatate de ora-o ora de efort fizic pe zi, in special alergare macar cateva minute.

7. Monitorizarea colesterolului.

Fiecare persoana trebuie sa isi verifice colesterolul o data la 5 ani. Daca a fost gasit mare colesterolul, atunci medicul iti va recomanda regim si o noua prezentare la analize dupa 6 luni. Medicul iti va oferi toate detaliile necesare cu privire la dieta si programul de exercitii fizice pe care trebuie sa il urmezi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

8. Incearca sa ai un stil de viata sanatos.

Mananca daca se poate cat mai putine mancaruri rafinate, alege legumele si fructele fierte sau proaspete, mancarurile fara sosuri si garniturile de legume, mai putin orez sau cartof.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Cele cinci secrete ale longevitatii

6 Sfaturi pentru o Dieta Sanatoasa

Alimente de protectie – tu ce stii despre ele?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri