Orele petrecute în fața calculatorului sau a tabletei ne obosesc ochii. Nu conștientizăm însă faptul că, cu cât stăm mai mult, cu atât ne dăunează vederii.

"În Europa de Vest, ochelarii pentru calculator sunt incluși în asigurarea medicală. În Franța, bugetul alocat este de 150 de euro pentru doi ani, iar în Germania de 80 euro. În România, încă nu există acest sistem. Există și la noi o lege care spune că instituțiile statului trebuie să pună la dispoziție angajaților ochelari de protecție pentru calculator, în limita bugetului", a precizat Florin Niță, Business Development Manager Lensa.ro.

Cum alegem corect ochelarii de vedere?

Brațele ochelarilor trebuie să aibă curbura pe lobul urechii, pentru a nu le permite acestora să alunece sau să fie prea strânși. Ochelarii de vedere pentru bărbați au o lungime a brațelor de 140-150 mm, iar cei pentru femei au o lungime a brațelor de 130-140 mm. Brațele pot fi ajustate, dar numai de către un specialist optician.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Lentila se recomandă în funcție de dioptrie, ramă și activitatea pacientului, de ex. șofer, contabil, filtrul minim pe care o lentilă trebuie să îl aibă este tratamentul antireflex. Ochelarii de vedere pot porni de la 199 lei, iar aici ne referim la cei cu filtru special pentru lumina albastră. În ceea ce privește lentilele, cele mai vândute modele sunt Essilor, Hoya și Zeiss.

Foto homepage: savageultralight /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri