Ruperea unui dinte este un eveniment neplăcut care ne determină să cerem de urgență o programare la medicul dentist pentru a rezolva această problemă.

“Fațeta dentară este recomandată în special dacă un dinte frontal este rupt sau ciobit, pentru a-i reda aspectul întreg și sănătos. Aceasta este o carcasă subțire care acoperă întreaga față a lui, cu o secțiune mai groasă, care înlocuiește partea ruptă sau slăbită a dintelui tratat. Aplicarea ei presupune șlefuirea ușoară a dintelui, pentru ca fațeta să nu pară mai voluminoasă decât dinții vecini”, spune specialistul ortodont.

Coroana dentară

Aceasta este necesară atunci când din dinte rămâne prea puțin țesut sănătos. "În această situație se recomandă acoperirea dintelui cu o coroana dentară și, de cele mai multe ori, și realizarea unui pivot metalic sau din fibră de sticlă ancorat pe rădăcină", explica doamna doctor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Implantul dentar

Implantul dentar este necesar în situații mai puțin fericite cand dintele nu mai poate fi salvat, iar soluția cea mai sănătoasă este înlocuirea lui cu un implant dentar (chiar dacă procedura necesită mai mult timp). O altă posibilitate o reprezintă realizarea unei lucrări dentare, însă aceasta presupune șlefuirea dinților vecini.

Așadar, indiferent de cauza care a dus la ruperea unui dinte, vestea bună este că medicul dentist are soluția pentru a reda zâmbetul și funcționalitatea dentară oricărui pacient. În plus, cu excepția cazurilor în care această problemă apare ca urmare a unui accident, există câteva metode de prevenție: evitarea alimentelor extrem de dure (cum ar fi gheața, grăunțele de popcorn necoapte etc.), încetarea obiceiurilor care pot deteriora dantura, cum ar fi rosul pixurilor sau scrâșnirea dinților, precum și purtarea unei gutiere de protecție în timpul practicării sporturilor care pot fi periculoase.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala.  Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Yuriy Maksymiv /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri