22 Mai 2019 publicat în Sanatate 2 share-uri

Specialistul dermatolog ne explică care sunt cele mai frecvente afecțiuni la nivelul unghiilor, de ce apar acestea și cum pot fi tratate.

4. Verucile

Veruciile sau negii la nivelul unghiilor nu sunt nici ele rare. Acestea apar de cele mai multe ori la nivelul plicilor unghiale și apoi se extind la nivelul patului unghial, distrugând unghia.

“În astfel de cazuri, de cele mai multe ori este nevoie de hidroxiacizi puternici sau substanțe virucide aplicate timp îndelungat pentru tratarea problemei. Ele pot fi tratate și prin aplicația de azot lichid, însă înlăturarea chirurgicală sub anestezie locală rămâne una dintre cele mai eficiente metode de tratament”, explică specialistul dermatolog.

Copiii și adolescenții sunt cei mai predispuși la dezvoltarea acestei afecțiuni, mai ales dacă își rod unghiile, la fel ca și persoanele cu sistem imunitar slăbit sau cele care se confruntă cu dermatita atopică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Foto homepage: Vladimir Gjorgiev /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri