18 Aprilie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Medic chirurg demontează 5 dintre cele mai răspândite idei preconcepute despre hemoroizi:

4. Există o mulțime de geluri și de creme la farmacie care îi pot trata.

Realitate: După studii și cercetări amănunțite, specialiștii au certitudinea că niciun tratament administrat local (creme și geluri) și niciun tratament înghițit (remedii naturiste sub forma ceaiurilor și pastilelor) nu pot vindeca boala hemoroidală.

„Aceste tratamente locale promovate destul de agresiv nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să o vindece pe moment și să amelioreze simptomatologia, dar lasă mai departe să crească hemoroizii și, bineînțeles, cu apariția de complicații din ce în ce mai grave, mai frecvente. Boala își vede mai departe de evoluție. Mai mult decât atât, automedicația aceasta poate încurca un diagnostic care ne poate salva viața, cum sunt tumorile sau diversele boli inflamatorii colonice”, mai spune dr. Dan Andronesi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

„Un pacient care prezintă sângerări anale se prea poate să aibă hemoroizi, dar poate avea asociat și un cancer de rect, care se manifestă tot prin sângerare. Vă dați seama că tratamentul naturist nu doar că nu vindecă hemoroizii, ci întârzie diagnosticul și tratamentul unei afecțiuni grave, cu consecințe nefaste. Tratamentele nemedicale administrate de neprofesioniști, de multe ori doar după criterii comerciale, fără un diagnostic clar de boală, sunt foarte periculoase. Nimeni nu spune că nu ai voie să bei ceai natural pentru constipație, spre exemplu, sau să folosești anumite unguente care au în compoziție produse naturale. Toate acestea pot ajuta, dar indicația trebuie să fie clară și, foarte important, să fie făcută doar de un specialist, după o diagnosticare corectă”, completează conf. Dr. George Dindelegan, expert OK Medical.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

5. Tratamentul medical e foarte dureros.

Realitate: Medicina a avansat și, mai nou, există soluții cu disconfort redus. Dacă e făcut în stadii incipiente, tratamentul e minim invaziv, nedureros, cu recuperare rapidă. Fototermocoagularea în spectru infraroșu, spre exemplu, presupune aplicarea de energie termică pe hemoroizi, cu ajutorul unor dispozitive moderne. Energia coagulează proteina din ţesuturile afectate şi va genera o cicatrice, care se va vindeca uşor.

O altă metodă este ligatura cu benzi elastice. Așa cum sugerează și numele, implică aplicarea unor benzi de cauciuc la nivelul hemoroizilor, având ca scop întreruperea aceluiași flux sanguin către zona afectată. Nevascularizaţi, aceştia vor cădea de la sine.

„Până să apară procedeele moderne, exista tratamentul clasic chirurgical prin care fiecare hemoroid se exciza. Aici, avantajul e că suferințele sunt foarte mici, uneori insesizabile de unii pacienți”, dă asigurări medicul Dan Andronesi.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Foto homepage: Kozak Dmytro /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri