7 Martie 2019 publicat în Sanatate 20 share-uri

Tratarea mâncărimii pielii pe termen lung necesită identificarea și îndepărtarea cauzei aflate la baza afecțiunii.

Comunicat de presa

Fie că este localizată într-o anumită zonă a corpului sau generalizată, însoțită sau nu de erupții cutanate, senzația de mâncărime (prurit) este o problemă deranjantă pentru oricine se confruntă cu ea.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune că există o serie de cauze care se află frecvent la baza acestei afecțiuni, identificarea lor corectă fiind esențială pentru tratarea problemei.

Mancarimile cutanate pot apărea fără modificări vizibile ale pielii sau pot fi asociate cu: roşeaţă, pete sau bășici, piele uscată, crăpată, îngroșată sau chiar zone care sângerează. În multe situații măsurile de îngrijire la domiciliu, cum ar fi hidratarea zilnică, folosirea de produse de curățare blânde și îmbăierea cu apă călduță pot ajuta la ameliorarea problemei măcar pe moment. Tratarea ei pe termen lung necesită, însă, identificarea și îndepărtarea cauzei aflate la baza afecțiunii:

1. Pielea uscată

Aceasta este una dintre cauzele cele mai frecvente ale mancarimii cutanate, fiind o consecință a factorilor de mediu, cum ar fi vremea excesiv de caldă sau rece sau umiditatea scăzută. Spălarea în exces și cu produse de curățare mult prea agresive cu pielea poate provoca, de asemenea, uscarea ei.

“Dacă există factori declanșatori, această problemă poate afecta orice grup de vârstă. Totodată, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, este un lucru firesc ca pielea să devină mai subțire și mai uscată, fapt care poate favoriza apariția senzației de mâncărime”, explică specialistul dermatolog.

2. Anumite boli

Multe probleme ale pielii, cum ar fi xeroza, dermatita, psoriazisul, arsurile, cicatricile, mușcăturile de insecte și urticaria pot cauza la rândul lor senzația de mâncărime cutanată.

Pe de altă parte, mâncărimea de lungă durată a pielii poate fi, în unele cauzuri, un simptom al unor boli mai grave, printre care: boli sanguine, diabet, afecțiuni ale rinichi lor sau ficatului, HIV sau semne de glandă tiroidă hiperactivă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri