Singurele metode care pot opri reversibil ciclul menstrual sunt cele hormonale, reprezentate de contraceptivele hormonale, iar cele care opresc definitiv ciclul menstrual constau in metodele chirurgicale si acestea din urma se aplica atunci cand femeia respectiva sufera o patologie, nefiind utilizate aceste tehnici la cerere.

Menstruatia este importanta pentru femei si totodata o povara. Venirea menstruatiei cu periodicitate si pastrarea caracteristicilor acesteia in valorile normale biologice demonstreaza sanatatea organelor sexuale si de reproducere ale femeii; menarha este cea care anunta ca o fetita a devenit femeie capabila de reproducere, sangerarile menstruale asigura refacerea mucoasei uterine in fiecare luna pentru a forma conditiile optime gestatiei si lipsa ei este adesea primul semn care anunta o sarcina.

Insa menstruatia poate fi uneori o adevarata povara pentru anumite femei prin simptomatologia pe care acestea o traiesc atat in perioada premenstruala cat si in timpul sangerarilor uterine. Aceste simptome uneori sunt foarte violente iar femeia poate dori sa i se opreasca, macar pentru o perioada menstruatia: dureri puternice de burta, greata si voma, modificari ale tranzitului intestinal, dureri la nivelul spatelui, cefalee, astenie, somnolenta, oboseala, epuizare, anxietate, nervozitate, iritabilitate, inapetenta etc.

Evaluand rezultatele unor ample sondaje medicii au ajuns la concluzia ca majoritatea femeilor si-ar dori sa scape controlat de menstruatie, unele sustinand chiar ca ar dori sa suporte toate neplacerile produse de menstruatie doar atunci cand isi doresc o sarcina.

Kudika Tarot

Principalele motive pentru care femeile doresc sa opreasca menstruatia:
- Simptomatologia sindromului premenstrual si cea din timpul menstruatiei;
- Incomoditatea sangerarilor menstruale, abundenta acestora sau stresul provocat de gandul ca se pot murdari, pata;
- Dorinta de a intrerupe menstruatia pentru contactul sexual, de exemplu cu partenerul care a fost plecat o perioada de timp si se intoarce, sau intr-un week-end in care pleaca undeva la mare sau la munte si doreste contacte intime cu partenerul etc.
- Atunci cand pleaca in concediu, mai ales daca respectivele femei isi fac rezervari cu mult timp inainte. Ele doresc sa detina control asupra menstruatiei si sa o poata opri oricand doresc.

Care sunt modalitatile de a opri/ intarzia/ scurta ciclul menstrual?

Modalitati de oprire a ciclului menstrual: singurele metode care pot opri reversibil ciclul menstrual sunt cele hormonale, reprezentate de contraceptivele hormonale, iar cele care opresc definitiv ciclul menstrual constau in metodele chirurgicale si acestea din urma se aplica atunci cand femeia respectiva sufera o patologie, nefiind utilizate aceste tehnici la cerere. Contraceptia hormonala poate fi sub forma de pilule contraceptive, plasturi contraceptivi, injectii contraceptive, implanturi contraceptive sau inelul contraceptiv.

Citeste si:
Horoscop: Zodiile care (re)găsesc iubirea în Februarie 2023
Horoscop: Zodiile care...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri