7 Iunie 2018 publicat în Sanatate 21 share-uri

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog, a explicat de ce protejarea pielii de razele ultraviolete este, totuși, necesară pe tot parcursul anului și nu doar în lunile de vară.

“Pigmentarea neregulată a pielii, un alt aspect care preocupă multe femei, este un fenomen care poate apărea atunci când expunerea la razele UVA are loc încă de la o vârstă fragedă, fără protecție solară. În cazul celor care se confruntă cu acneea, lipsa protecției solare poate face ca cicatricile lăsate în urmă de coșuri să rămână prezente sub forma unor pete închise la culoare. Pentru a evita acest lucru, este necesară folosirea protecției solare ori de câte ori ieșim din casă, în orice perioadă a anului. În cazul în care recent a fost efectuat un tratament iritant pentru piele, cum ar fi peelingul sau tratamentele laser sau IPL, trebuie acordată o atenție deosebită, deoarece în aceste cazuri pielea este chiar și mai predispusă la pigmetare neregulată”, atenționează specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

4. Prevenirea arsurilor solare

Arsurile solare deteriorează pielea, favorizând apariția descuamarii, aspectului umflat, înroșit sau a senzației de mancarine.

“Multe persoane aleg să folosească produse de protecție solară doar pe perioada lunilor de vară, uneori doar în timpul expunerii la soare, pe plajă, însă protecția solară este necesară în fiecare zi a anului. Din păcate, până la 80% din radiațiile solare pot trece dincolo de stratul de nori care pare să blocheze soarele, astfel încât ne putem alege cu arsuri chiar și în zilele aparent înnorate. Arsurile solare pot crește riscul de a dezvolta cancer de piele, fapt pentru care trebuie să nu ne lăsăm înșelați de vremea de afară și să nu părăsim locuința fără a aplica un produs cu SPF indiferent de starea vremii”, spune specialistul dermatolog.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Dacă un alt motiv pentru care protecția solară nu face parte din rutină zilnică de îngrijire a pielii este faptul că după aplicare rămâne în urmă o senzație lipicioasă sau o culoare albă pe piele, astăzi există o paletă largă de opțiuni din care să alegem produsele cu SPF – creme, loțiuni, spray-uri sau geluri, care variază de la a fi ușoare în consistență la hidratante, în funcție de nevoile fiecărei persoane în parte. Identificarea produsului cu cel mai potrivit pentru nevoile tenului pe care îl avem și aplicarea lui zilnică ne va ajută să ne bucurăm de soare fără griji și să ne păstrăm pielea tânără și sănătoasă cât mai multă vreme.

Citeste si: Despre nebunia cu cremele SPF: Ce spune stiinta?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri