ghid pentru o viaţă împlinită

4 probleme dentare care pot distruge o întâlnire romantică

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, enumeră principalele probleme dentare care ne pot afecta interacțiunile sociale, dar și metodele prin care le putem trata.

Carii dentare pe dinții din față (incisivi, canini)

Petele gri-maronii între dinți sau obturații (plombe) îngălbenite ne pot umbri zâmbetul.

Cauze: placa bacteriană dintre dinți, necurățată cu ață dentară, va duce inevitabil la apariția cariilor, care erodează încet între dinți. Aceste carii pot apărea și pe lângă obturații vechi, incorect adaptate la smalțul dentar.

Remediu: tratarea cariilor cât mai rapid, deoarece dacă ajung la nerv și acesta moare, dintele se poate colora cu timpul în întregime în maroniu, iar albirea va fi foarte greu de făcut din interior. O fațetă dentară sau o coroană pot fi singurele soluții pentru acest aspect inestetic, însă această soluție se va dovedi mai costisitoare decât prevenirea sau măcar tratarea din stadiu incipient a problemei.

Gingivita

O gingie inflamată de culoare roșu-vinețiu și care sângerează ușor, lăsând urme de sânge pe alimentele din care mușcăm, nu reprezintă o priveliște tocmai plăcută cu care să cucerim sexul opus.

Cauze: în 80% din cazuri sângerarea gingivală este produsă de acumularea de placă bacteriană pe suprafața dinților, în apropierea gingiei, și de depozitele de tartru.

Remediu: periajul dentar corect de două ori pe zi, obligatoriu completat de folosirea zilnică a aței dentare, precum și vizita la cabinetul stomatologic de 2 ori pe an pentru igienizare profesională (detartraj, periaj profesional, air-flow) și pentru identificarea și îndepărtarea celorlalți factori favorizanți ai gingivitei!

***

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: nd3000 /Shutterstock

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 4 probleme dentare care pot distruge o întâlnire romantică.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.