24 Octombrie 2017 publicat în Sanatate 8 share-uri

Medicamentele de chimioterapie folosite in lupta cu cancerul, de o perioada sunt preparate de catre roboti.

Comunicat de presa

Sistemul robotic care pune sub siguranta perioada de tratament a pacientului si care protejeaza angajatii din sanatate de efectele negative ale acestor medicamente, anuleaza in totalitate riscurile din aplicatiile medicamentelor.

Anumite spitale din lume folosesc “Sistemul Robotic de Pregatire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, iar aceasta tehnologie de ultima generatie implica, printre altele, folosirea unui brat robotic cu sase axe, controlat de la distanta de specialisti.

A inceput o noua era in lupta cu cancerul

“Datorita bratului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei si care omoara celula sau ii opreste functia) sunt pregatite intr-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substantelor folosite. Procesul de pregatire a medicamentului, care incepe prin selectarea de pe un ecran de catre un operator intr-o ordine stabilita de doctor, se realizeaza pana la etapa de predare a produsului fara a fi atins cu mana, nici macar pentru o secunda, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, il pregateste in doza corecta, intr-un mediu complet steril si inchis”, declara doctorul Hakan Özcan de la Grupul International de Spitale Medical Park din Turcia, care si foloseste aceasta tehnologie noua.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Este folosit in toate tipurile de cancer

In acelasi timp, doctorul Özcan mentioneaza ca medicamentele folosite in tratamentul tuturor tipurilor de cancer, sunt pregatite intr-un interval de doze delicate, iar in cazul in care sunt administrate in doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natura vitala. Sistemul robotic contine senzori speciali si un cantar electronic, care prepara in doze foarte mici – la nivel de miligrame sau chiar micrograme – substantele din compozitie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri