Cum ingrijim aparatul dentar fix? Medicul stomatolog ne explica!

12:09, 15 Septembrie 2017 publicat în Sanatate3 share-uri

Aparatul dentar fix reprezinta o investitie de timp si bani pentru orice pacient, astfel incat este important ca acesta sa arate flexibilitate in ceea ce priveste rutina zilnica si dieta.

5. Evitarea unor obiceiuri daunatoare. Roaderea pixului, unghiilor etc. reprezinta manisfestari putin constientizate ale stresului sau concentrarii, insa pot duce la dezlipirea bracketurilor sau deformarea arcurilor (sarmelor).

6. Practicarea sporturilor. Extrem de rar se intampla ca sportul pe care il practica un copil purtator de aparat dentar fix sa presupuna un risc de ranire a dintilor. in aceste situatii, pentru a evita strivirea buzei de aparat sau dezlipirea bracketurilor, este recomandata purtarea unei gutiere de protectie din silicon, aleasa impreuna cu medicul ortodont, pentru a nu interfera cu tratamentul ortodontic.

Citeste si:
Curatarea dintilor atunci cand purtam aparat dentar
Curatarea dintilor atunci...

Desi, in aparenta, schimbarile aduse de aparatul dentar sunt numeroase si greu de asimilat, acomodarea se produce foarte rapid. in plus, nu trebuie sa uitam cea mai mare transformare pe care aparatul dentar fix o produce: rasplatirea efortului depus cu o dantura sanatoasa si un zambet perfect!

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Citeste si:
Aparatul dentar clasic sau Invisalign - ce alegem?
Aparatul dentar clasic sau...

Foto homepage: Csaba Vanyi /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri