15 Septembrie 2017 publicat în Sanatate 21 share-uri

Aparatul dentar fix reprezinta o investitie de timp si bani pentru orice pacient, astfel incat este important ca acesta sa arate flexibilitate in ceea ce priveste rutina zilnica si dieta.

5. Evitarea unor obiceiuri daunatoare. Roaderea pixului, unghiilor etc. reprezinta manisfestari putin constientizate ale stresului sau concentrarii, insa pot duce la dezlipirea bracketurilor sau deformarea arcurilor (sarmelor).

6. Practicarea sporturilor. Extrem de rar se intampla ca sportul pe care il practica un copil purtator de aparat dentar fix sa presupuna un risc de ranire a dintilor. in aceste situatii, pentru a evita strivirea buzei de aparat sau dezlipirea bracketurilor, este recomandata purtarea unei gutiere de protectie din silicon, aleasa impreuna cu medicul ortodont, pentru a nu interfera cu tratamentul ortodontic.

Desi, in aparenta, schimbarile aduse de aparatul dentar sunt numeroase si greu de asimilat, acomodarea se produce foarte rapid. in plus, nu trebuie sa uitam cea mai mare transformare pe care aparatul dentar fix o produce: rasplatirea efortului depus cu o dantura sanatoasa si un zambet perfect!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

***
Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 18 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Clinica aduce la un loc medici specialisti in domeniile: ortodontie, estetica dento-faciala, endodontie, chirurgie, parodontologie, protetica, ce isi desfasoara activitatea sub indrumarea Dr. Mihaela Dan. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: Csaba Vanyi /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri