Medicul specialist ne dezvaluie cei 6 pasi pentru a pastra rezultatele albirii dintilor

Ce ar trebui sa stim pentru a pastra rezultatul cat mai multa vreme si pentru a preveni/reduce sensibilitatea dentara?

4. Evitarea bauturilor si a mancarurilor acide

Bauturile carbogazoase (mai ales cele colorate), sucurile de citrice sau fructe acrisoare, muraturile etc. agraveaza sensibilitatea si maresc porozitatea smaltului. Este recomandata chiar clatirea cu apa cu bicarbonat sau cu apa de gura cu pH alcalin dupa consumul acestora.

5. Periajul dentar

Imediat dupa albire este de evitat spalarea pe dinti, mai ales periajul agresiv, deoarece smaltul este poros si se poate indeparta un strat foarte superficial de prisme de smalt.

Folosirea pastelor cu calciu va ajuta la remineralizarea dintilor mult mai repede decat depunerea sarurilor minerale din saliva (care e un mecanism natural de aparare/reparare a smaltului). De asemenea, pastele de dinti sau apele de gura colorate este recomandat sa fie inlocuite cu cele albe sau incolore si trebuie tinut cont ca, spre exemplu, apa de gura cu clorhexidina, cu efect antiseptic, este o apa de gura medicament care, folosita mai mult de 3 saptamani, ingalbeneste dintii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Specialiștii avertizează că sezonul alergiilor devine mai lung din cauza încălzirilor climatice. Cum pot fi ținute sub control alergiile oculare? O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare

Odata cu depasirea perioadei critice de dupa procedura, o buna igiena dentara va ajuta la mentinerea dintilor curati, sanatosi si fara pete cat mai multa vreme. “Recomand pacientilor sa se spele pe dinti de cel putin doua ori pe zi, sa foloseasca ata dentara cel putin o data pe zi, pentru a indeparta placa, si sa clateasca cu apa de gura cel putin o data pe zi, pentru a elimina bacteriile care cauzeaza placa. Folosirea unei paste de dinti cu efect de albire va indeparta petele de suprafata si va preveni ingalbenirea”, explica specialistul ortodont.

6. Vizite regulate la stomatolog

Efectuarea de controale regulate la medicul stomatolog este un alt pas catre mentinerea cat mai multa vreme a efectelor albirii profesionale. Actiunea abraziva a unei curatari profesionale este un instrument eficient in indepartarea petelor de suprafata, astfel incat rezultatele albirii sa fie mentinute cat mai multa vreme.

NAOS a lansat în România AGE PROTEOM™, serul longevității celulare A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Este stiut faptul ca rezultatul albirii dentare este doar unul temporar, insa respectarea acestor reguli ne va ajuta sa ne bucuram de un zambet stralucitor cat mai multa vreme.

Foto homepage: Subbotina Anna /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri