Specialist ortodont recomanda ca alegerea aparatului dentar sa fie luata numai impreuna cu medicul specialist, dupa stabilirea diagnosticului corect si a celui mai potrivit plan de tratament.

Avantajul acestor aparate este ca sunt cele mai accesibile ca pret, dar presupun evitarea alimentelor dure pentru a nu dezlipi bracketurile, precum si o atentie suplimentara la igienizare, deoarece intre bracketuri pot ramane resturi de mancare.

Aparatul dentar de tip autoligaturant (tip Damon)

Acest tip de aparat dentar, adecvat atat pentru copii, cat si pentru adulti, se bucura in prezent de popularitate in randul medicilor ortodonti deoarece ofera un tratament mai bland si necesita mai putine vizite ale pacientului la cabinet.

“Tratamentul functioneaza prin auto-ligatura si foloseste un mecanism glisant in loc de elastice pentru a conecta arcurile. Acest lucru micsoreaza nivelul de frecare si presiune exercitat asupra dintilor, deci este mai putin dureros pentru pacient. Un avantaj este ca arcurile pot fi curatate mai usor, iar mai putine vizite la cabinet inseamna ca intreg procesul costa mai putin timp si resurse financioare”, spune specialistul ortodont.

Retail jobs

Aparatul dentar invizibil

Aparatul dentar invizibil, cum ar fi Invisalign, costa mai mult decat orice alt tip de braketuri deoarece este practic invizibil.

“Acest tip de aparat dentar este reprezentat de o serie de gutiere, intre 6 si 40, in functie de dificultatea cazului, care se poarta cate 2 saptamani fiecare, timp de 22 ore pe zi si realizeaza miscari din aproape in aproape ale dintilor. Evident, avantajul este ca e aproape invizibil, nu necesita modificarea dietei, nu este purtat in timpul mesei, ceea ce permite o igienizare dentara foarte buna, insa este costisitor si nu poate fi aplicat in cazurile mai dificile”, explica doamna doctor Mihaela Dan.

Un medic cu experienta va fi capabil sa lucreze eficient cu orice tip de aparat dentar, sa aplice fortele in asa fel incat sa conduca tratamentul in directia dorita, nu sa lase bracketurile sa lucreze in locul lui. Asadar, avand sprijinul unui bun specialist, orice persoana isi poate alege aparatul dentar dorit, fara teama ca durata tratamentului va creste sau ca rezultatele finale nu vor fi multumitoare.

Citeste si:
Sănătatea dentară a copilului, o ”investiție” pe viață. Care sunt...
Sănătatea dentară a...

***
Pe parcursul celor 14 ani de experienta, Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a reusit sa aduca zambetul pe buzele a mii de pacienti, practicandu-si profesia cu pasiune si dedicare. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri