7 Februarie 2017 publicat în Sanatate 1 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, enumera o parte dintre motivele pentru care oamenii amana vizita la stomatolog si care, desi atat de variate, ascund de fapt acelasi motiv real: teama.

5. “Daca am grija de dintii mei acasa, nu voi face carii – deci nu mai este nevoie sa merg la dentist”

Igiena dentara riguroasa si o dieta atenta au un rol esential in prevenirea aparitiei cariei dentare si a gingivitei. Insa, in functie de pH-ul si compozitia salivei, nu putem impiedica aparitia tartrului, care nu poate fi indepartat decat cu ajutorul detartrajului profesional cu ultrasunete. In plus, inghesuirile dentare netratate cu aparat dentar sau zonele din spatele dintilor produc dificultati de curatire si, implicit, cresc riscul de carie. In plus, un medic dentist poate depista si semne orale ale unor afectiuni generale de care nu suntem constienti.

6. “Ma doare maseaua – ma duc la dentist sa mi-o extraga, ca sa scap de problema”

Din pacate, un procent mare dintre pacienti inca mai solicita extractia dentara pentru a scapa intr-o singura sedinta de problema respectiva. Preocuparea majora a medicului, insa, trebuie sa fie pastrarea dintilor cat mai multa vreme pe arcada, iar solutiile moderne de tratament favorizeaza acest lucru. Extractia dentara este o varianta ultima deoarece in timp va favoriza aparitia unor dificultati de alimentare, migrarea dintilor vecini si posibil afectarea parodontiului lor, inrautatirea aspectului estetic si cresterea costurilor pentru inlocuirea dintelui lipsa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

7. “Nu ma doare nimic acum”

Daca nu aveti nicio durere, acest lucru este e minunat! Totusi, asta nu inseamna neaparat ca totul este in regula, mai ales daca nu ati mai vizitat cabinetul medicului stomatolog de o buna perioada de timp. Spre exemplu, o cavitate isi poate face aparitia fara sa provoace durere deoarece initial nu este inca suficient de adanca pentru a incepe sa afecteze nervul. Vizita regulata la medical stomatolog va ajuta la depistarea oricarei probleme in faza incipienta, cand tratarea ei necesita mai putin efort din partea dumneavoastra si a medicului deopotriva.

de dr. Mihaela Dan

www.ortoimplant.ro

Foto homepage: David Tadevosian / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri