12:11, 11 Noiembrie 2016 publicat în Sanatate 2 share-uri

Studiile au demonstrat ca barbatii cu afectiuni gingivale severe, precum parodontoza, prezinta un risc mai mare de a suferi de impotenta chiar de la varste fragede.

Comunicat de presa

Studiile au demonstrat ca barbatii cu afectiuni gingivale severe, precum parodontoza, prezinta un risc mai mare de a suferi de impotenta chiar de la varste fragede. Disfunctia erectila afecteaza de obicei barbatii de peste 40 de ani si afecteaza aproximativ unul din zece oameni din intreaga lume.

„Patru din cinci barbati cu disfunctie erectila severa au suferit in trecut sau sufera de anumite boli gingivale. Mai mult, doi din cinci barbati cu boli gingivale in stare incipienta se confrunta cu cazuri de disfunctie erectila usoara. Aceste cifre sugereaza mai mult decat o coincidenta, iar impactul asupra disfunctiei erectile este de necontestat in urma studiilor efectuate”, afirma dr. Andra Custura, medic stomatolog la Cabinetul Andra Smile (foto).

Citeste si:
Care este legătura dintre obezitate și problemele dentare - ce spun...
Care este legătura dintre...

Ce spun cercetatorii?

Cercetatorii au realizat un studiu de amplu la care au participat aproape 33.000 de barbati cu disfunctie erectila din care au fost selectati aleatoriu aproximativ 162.000. Acestia au fost studiati timp de cinci ani, in care s-a ajuns la concluzia ca in functie de agravarea problemelor gingivale se accentueaza si problema impotentei.

Dintre acesti participanti la studiu, aproximativ 27% sufereau de boli gingivale. Dupa ce au fost luati in considerare si alti factori de stil de viata, cercetatorii au descoperit ca afectiunile gingivale aveau legatura cu impotenta, mai ales la barbati mai tineri de 30 de ani si la cei mai in varsta de 70.

Citeste si:
Sensibilitatea dentară - ce este și când apare
Sensibilitatea dentară - ce...

Efectele cauzate de afectiunile gingivale

Disfunctia erectila este o experienta foarte traumatizanta atat pentru barbat, cat si pentru partenera de viata. Aceasta afectiune este si mai grava atunci cand o corelam cu afectiunile gingivale si cu sanatatea orala.

„Desi este greu de crezut, explicatia este foarte simpla. Bacteriile din cavitatea bucala, responsabile pentru aparitia afectiunilor dentare si gingivale, pot trece foarte usor in sange, astfel sunt transmise infectiile de la nivelul gurii in tot corpul, ceea ce poate cauza disfunctia erectila”, explica dr. Andra Custura.

Inflamatia determina disfunctia erectila

Severitatea disfunctiei erectile creste in functie de stadiul bolilor gingivale cronice. Stigmatizarea din jurul disfunctiei erectile de-a lungul timpului a impiedicat abordarea deschisa pentru investigarea legaturii dintre sanatate orala si aceasta disfunctie.

„Prevenirea unor astfel de probleme gingivale este foarte importanta, intrucat inflamatia din zona cavitatii bucale influenteaza sanatatea generala, afectand organele corpului. Efectele negative ale bolii gingivale, mai exact inflamatia cauzata de acestea pot provoca, pe langa disfunctia erectila, hipertensiunea arteriala, diabetul si bolile de inima”, spune dr. Andra Custura.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri