6 Octombrie 2016 publicat în Sanatate 20 share-uri

Stomatita aftoasa recurenta este o tulburare frecventa a mucoasei orale care afecteaza aproximativ 30% din populatie.

Stomatita si rolul Sistemului Nervos Simpatic

Una dintre principalele functii ale sistemului nervos simpatic este diminuarea permeabilitatii celulare. Astfel, hipofunctia sa poate duce la absorbtia de chimicale si toxine precum bacterii si virusuri in tesuturi care normal trebuiau sa fie impermeabile, ducand astfel la inflamatie si alte consecinte adverse.

„Predispozitia genetica la permeabilitatea celulara crescuta sau trauma dobandita este teoretizata ca fiind un factor al motivului pentru care tesuturile si organele sunt implicate, dar aceasta nu este la fel in cazul tuturor femeilor cu sindromul de edem neural hiperalgezic simpatic”, explica dr. Andra Custura.

Cum stimulam Sistemul Nervos Simpatic?

Stimularea sistemului nervos simpatic poate ajuta la eliminarea efectelor inflamatoarii. In acest caz, tratamentul cu amine simpatomimetice poate readuce la normal functia sistemului nervos. Insa acest remediu nu este atat de eficient in cazul persoanelor care mostenesc aceasta afectiune de la parinti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

„Se presupune ca sulfatul de dextroamfetamina, una dintre aminele simpatomimetice, poate actiona prin stimularea fibrei nervoase simpatice pentru eliberarea unei cantitati mai mari de dopamina, care la randul ei conduce la o mai mica permeabilitate celulara. Acest sulfat este bine tolerat si nu prezinta nici un risc cunoscut pe termen lung”, spune dr. Andra Custura.

Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Mai multe informatii pe www.andrasmile.ro.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Foto homepage: Gelpi / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri