29 Aprilie 2015 publicat în Sanatate 14 share-uri

Urechile clapauge aduc numeroase complexe, mai ales in cazul copiilor care pot fi umiliti de catre colegi din aceasta cauza. Subiectul a atras de-a lungul timpului si mituri precum faptul ca oamenii care au urechi "clapauge" au fost urecheati foarte des in copilarie.

Un aspect important de luat in calcul este faptul ca interventia nu afecteaza in niciun fel capacitatea de auz. In ceea ce priveste recuperarea, durerile sunt minime si cedeaza foarte usor la calmante. Urechile vor fi usor umflate si vinete in primele zile de dupa operatie, iar firele se indeparteaza dupa 12 zile. Timp de cateva saptamani, este necesara purtarea unei bentite care mentine urechile apropiate de cap si ajuta vindecarea.

Este recomandat cu doua saptamani inainte de operatie sa se renunte la medicamentele ce pot influenta coagularea sangelui, dar si la fumat si alcool. O alta recomandare priveste expunerea la soare, care nu este indicata dupa operatie timp de 6 saptamani.

Riscuri si complicatii

Sunt minore si usor de rezolvat. Invinetirea urechilor sau umflarea pavilionului auricular cedeaza in cateva zile. Aceste inconveniente sunt minore si usor de tratat, iar foarte important este faptul ca nu influenteaza rezultatul final al interventiei. Cicatricile sunt situate in spatele urechilor, iar in timp devin practic invizibile.

Pretul unei operatii estetice de corectare a urechilor este de 800 de euro, iar mai multe detalii despre aceasta aflati pe www.drdoboscalin.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri