Nastere naturala sau prin cezariana? Argumente pro si contra exista pentru ambele variante, insa doar medicul specialist este singurul care ne poate sfatui care metoda de nastere este mai sigura pentru sanatatea noastra si a copilului nostru.

"Eu am nascut acum un an si jumatate in Irlanda, unde nu poti naste prin cezariana decat daca exista un motiv bine intemeiat. Datorita faptului ca lui Ronan, fiul meu, i s-au modificat anumiti indici in timpul travaliului, o armata de medici a decis sa-mi faca cezariana. Ceea ce iti pot spune, cu certitudine, este faptul ca dupa ce am nascut am avut niste dureri insuportabile pentru cateva zile, spre deosebire de cele care nascusera natural si care aproape instantaneu s-au putut ridica din pat.I n plus, cateva dintre prietenele mele au nascut natural si nu le-a fost foarte greu, dar e adevarat ca le-a fost administrat un gaz care iti da o stare euforica si care te ajuta sa nu mai simti durerea la adevarata ei intensitate", ne marturiseste ronan_07

alina_nede spune ca: "si eu am nascut prin cezariana si inca de doua ori si daca ar fi sa o iau de la capat as face la fel. M-am simtit foarte bine inca din prima zi si nu am avut problemele pe care le aveau cele cu nastere normala(adica nu puteau sta decit pe colaci de baie sau chiar deloc). Singurul inconvienent a fost lipsa laptelui din cauza antibioticelor" .

"Eu am nascut pe cale naturala de 2 ori. La prima nastere medicul imi indicase cezariana, pentru ca aveam probleme cu ochii si apoi...era situatia care era inainte de 89. Faceam 2 cezariene si eram salvata. Am ajuns cu dilatatia mare la maternitate si am nascut normal...2,900 si 50 cm, copilul. La a doua nastere nici n-am vrut sa aud de cezariana, pentru ca am vazut in spital ce inseamna...apoi aproape toate femeile care nascusera prin cezariana pierdeau laptele. A doua nastere a fost mai usoara, pentru ca era a doua si apoi si copilul a fost mai mare si a ajutat, avea 3,700 kg si 51 cm. Nasterea naturala e mai buna si pentru copil", spune o alta cititoare.

Va asteptam pe forumul Garbo sa discutam pe seama acestui subiect sau a altora care va intereseaza.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri