31 Decembrie 2014 publicat în Sanatate 39 share-uri

Hidratarea optima a organismului ajuta inima sa pompeze mai usor sange prin vasele de sange catre muschi. Deshidratarea poate deveni o amenintare pentru sanatate, de la picioare umflate sau dureri de cap pana la afectiuni precum infarctul.

Comunicat de presa

Deshidratarea denumeste prezenta unui deficit de apa din corp, cand aportul de fluide si apa (inclusiv din mncare) este insuficient pentru ca organismul sa fie hidratat corespunzator. Aceasta conditie poate avea efecte negative asupra performantelor cognitive si fizice, dar si asupra statusului de sanatate.

Corpul uman este compus dintr-un anumit procent de apa aproximativ 70% cand suntem bebelusi, cu o scadere catre circa 55% cand ajungem la batranete. Aproape doua treimi din apa care se gaseste in corp se afla in celule (spatiul intracelular), iar restul este in spatiile dintre celule (spatiul extracelular) si in sange. Aceste volume nu sunt insa statice, iar miscarea apei intre cele doua compartimente, intra- si extra-celular, se intmpla depinzand de gradul de concentratie dintre ele. Statusul normal de hidratare reprezinta o balanta a apei din corp.

Hidratarea optima a organismului ajuta inima sa pompeze mai usor sange prin vasele de sange catre muschi, permitand astfel muschilor sa functioneze eficient. Deshidratarea poate deveni o amenintare pentru sanatate, de la picioare umflate sau dureri de cap pana la afectiuni precum infarctul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Deshidratarea moderata, adica pierderea a peste a 1-2% din masa corporala, poate contribui la aparitia diverselor afectiuni, pe cand deshidratarea severa, care inseamna pierderea a mai mult de 10% din masa corporala, este de multe ori o cauza de deces.

Obiceiul de a nu consuma multe lichide poate duce la deshidratare cronica, de cele mai multe ori de tip moderat. Specialistii atrag atentia ca este posibil ca deshidratarea cronica sa fie asociata cu o serie de boli cronice precum urolitiaza, infectii ale tractului urinar, hiperglicemia in cetoacidoza diabetica si prolapsul de valva mitrala. De asemenea, poate avea o legatura cu hipertensiunea, constipatia, boala coronariana, infarctul, tromboza venoasa, glaucomul sau afectiuni dentare.

Printre simptomele deshidratarii se numara setea, oboseala, palpitatiile cauzate de cresterea pulsului, cresterea temperaturii corpului ca rezultat al reducerii circulatiei sangelui. Desi aceste semne nu sunt specifice sau senzitive, este important sa fie luate in considerare ca avand drept cauza aceasta conditie.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Specialistii recomanda, in conditii moderate de temperatura si activitate, ca barbatii sa bea aproximativ 2,5 litri de lichide pe zi, in timp ce femeile 2 litri de lichide pe zi. Necesarul de apa al organismului este asigurat din apa si alte bauturi (sucuri, lapte, bauturi racoritoare, cafea, ceai), precum si din alimente.

* Aceste informatii au fost prezentate in cadrul evenimentului Nutritie, Sanatate, Longevitate, manifestare dedicata informarii medicilor de familie cu privire la promovarea unei alimentatii echilibrate.

Foto homepage: Apa, Shutterstock

Foto int: Apa de baut, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri