Citim etichetele alimentelor. Este incredibil modul cum comerciantii ne pacalesc papilele gustative adaugand zahar aproape in orice produs. De exemplu, daca iti cumperi compot din comert, acesta este mai degraba sirop de zahar cu gust de fruct.

7. Exista asemanari intre raul pe care il face alcoolul si raul pe care il face zaharul

si alcoolul sunt toxice pentru organism si au efecte asemanatoare asupra ficatului si intregului organism
Un studiu efectuat in anul 2012, de catre publicatia de specialitate Nature, a aratat ca ar trebui puse atentionari speciale si pe zahar, asa cum vedem pe alcool sau tutun. Pentru ca produsele zaharisite au un efect toxic asupra ficatului. Efectele zaharului asupra organismuli sunt foarte asemanatoare cu cele ale alcoolului. Astfel, s-a descoperit ca metabolizarea alcoolului si a zaharului prezinta numeroase similaritati iar efectele lor sunt devastatoare pentru organism.

8. Zaharul ne imbatraneste

Un studiu efectuat in anul 2009 a aratat ca zaharul provoaca imbatranirea celulelor. De asemenea, consumul excesiv de zahar este legat de deficiente de memorie si de sanatatea cognitiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

9. Zaharul ne scurteaza viata

Un studiu efectuat in anul 2013, aratat ca peste 18 de mii de decesuri care s-au produs in intreaga lume, pot fi in mod direct corelate de consumul de bauturi indulcite. Consumul alimentelor cu mari cantitati de zahar creste riscul bolilor cronice.

10. Zaharul se afla in foarte multe produse pe care le consumam zilnic

Unele dintre mancarurile noastre favorite contin zahar. De exemplu: sucul de tomate, dressingul fara grasimi, apa tonica, alimentele marinate, biscuiti si chiar paine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri