23 Octombrie 2014 publicat în Sanatate 12 share-uri

Sezonul rece creste riscul de depresie

Cauzele si factorii care favorizeaza aparitia afectiunii

Sistemul nervos este cel care provoaca dereglarile conexe depresiei, ceea ce explica faptul ca procesul de comunicare nu mai este unul la fel de activ si eficient la persoanele afectate, conducand la izolarea sociala. De asemenea, un factor important il constituie si experientele personale sau profesionale nefaste, traume recente sau mai vechi netrate, care intaresc instalarea depresiei si ne pun atat sanatatea fizica, dar si pe cea psihica in stand-by.

Unii cercetatori incadreaza expunerea la lumina ca o variabila importanta in ipoteza de aparitie a depresiei in sezonul rece. Astfel, cu cat ne expunem mai mult la lumina, cu atat corpul va produce mai multa melatonina, cea responsabila pentru asigurarea unui somn linistit si suficient de indelungat pentru a ne mentine energici. Totodata, in perioada rece a fost indentificat si un nivel mai scazut al serotoninei in organism, substanta hormonala al carei nivel scazut poate induce activarea anxietatii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Schimbarile anotimpului ce modifica programul de somn si modul de desfasurare a activitatilor, in functie de durata mai scurta a zilei si a luminii, precum si schimbarea ceasului biologic, care ne oblige sa ne trezim mai devreme cu o ora, sunt alti factori ce deregleaza ritmul normal al organismului si pot conduce la aparitia depresiei.

Vizita la psihiatru – primul pas in tratarea depresiei

Fiecare caz de depresie difera in functie de simptomele si cauzele aparitie acesteia, iar in consecinta tratamentul este implicit distinct de la o persoana la alta. Medicul psihiatru este singurul in masura pentru a identifica acesti factori, astfel incat tratamentul urmat sa fie unul eficient pentru tratarea depresiei. Recunoasterea si acceptarea depresiei, fara a va fi rusine sa cereti sprijinul emotional celor dragi, contribuie de asemenea la vindecarea accelerata a depresiei.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Platforma online - www.depresiv.ro reprezinta un punct solid de sprijin pentru cei care sufera de depresie in anotimpul rece, oferind informatii complexe despre tulburarile specifice, sfaturi pentru tratarea acestora si explicarea factorilor ce conduc la aparitia unor astfel de dispozitii, de catre specialisti avizati din domeniul psihiatriei. Astfel, puteti consulta platforma pentru a cunoaste mai multe detalii despre aparitia depresiei, fie atunci cand va confruntati personal cu aceasta sau cand cei dragi prezinta simptomele specifice.

Foto homepage: Tristete toamna, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri