Sanatatea nu este o stare, ea este un proces care trebuie in permanenta mentinut. Cu alte cuvinte, de sanatate trebuie sa ne ingrijim zi de zi, prin alegerile pe care le facem, prin alimentatia pe care o preferam, prin stilul de viata.

Mierea de manuka - beneficii

Mierea de manuka prezinta unele dintre cele mai puternice efecte antibacteriene naturale, luptand chiar si impotriva celulelor canceroase.

Iata numai cateva din beneficiile mierii de manuka:

  • prevenirea si tratarea cancerului
  • reducerea nivelului de colesterol
  • reducerea inflamatiilor din organism
  • tratarea diabetului
  • tratarea ochiului, urechii si a infectiilor sinusurilor
  • tratarea problemelor gastrointestinale

Cititi mai multe infromatii despre aceasta minune a naturii in articolul: Mierea de Manuka - mana cereasca pentru sanatate si poate cel mai puternic antibiotic al naturii

Beneficiile scortisoarei

Scortisoara este un excelent activator cerebral, reface tonusul vascular, imbunatateste digestia si alunga stresul si depresiile. Scortisoara nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia din timpul iernii de exemplu, cand sistemul imunitar este mai solicitat, iar oamenii sunt mai predispusi la stari melancolice si oboseala.

Cititi mai multe despre scortisoara si beneficiile ei in articolul: Beneficiile scortisoarei in combinatie cu mierea de albine

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este un excelent tonic in ceea ce priveste imunitatea cailor respiratorii si ale plamanului, prevenind si tratand racelile, sinuzitele, rinitele si amigdalita. Ghimbirul este un bun adjuvand in curele de slabire, dar si in dieta celor cu ficat gras sau care sufera de colesterol marit si dislipidemii. Ghimbirul protejeaza sistemul cardio-vascular si este indicat celor care sufera de hipertensiune sau boli de inima.

Va recomandam sa cititi mai multe informatii aici: 10 pentru Sanatate: Beneficii uimitoare cu ghimbir

Beneficiile nucilor

Nucile sunt cele mai bune alimente pentru creier, fiind bogate in complexul de vitamine B – indispensabil sanatatii celulelor nervoase. Nucile protejeaza memoria, previn dementele, alunga oboseala si stresul si sunt indicate in toate perioadele de suprasolicitare intelectuala.

Cititi si: Medicina lui Dumnezeu: ALIMENTELE-ORGANE sau Doctrina Semnaturilor

Foto: miere de manuka, radacina de ghimbir, scortisoara, nuci - shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri