Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau care intentioneaza sa calatoreasca in Africa de vest cu privire la riscul de infestare cu febra virala hemoragica (produsa de virusul Ebola).

Si Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau care intentioneaza sa calatoreasca in Africa de vest cu privire la riscul de infestare cu febra virala hemoragica (produsa de virusul Ebola).

MAE recomanda cetatenilor romani sa evite, pe cat posibil, calatoriile in zonele afectate de epidemie, iar celor aflati deja pe teritoriul statelor afectate, sa urmareasca mesajele emise de autoritatile locale si sa respecte regulile de conduita si de igiena recomandate.

"Este de retinut ca nu exista nici vaccin, nici tratament eficient impotriva virusului Ebola", mai precizeaza Ministerul Afacerilor Externe.

"Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator, dar si in Mali, unde exista cazuri, neconfirmate inca prin analizele de laborator. Statele din vecinatatea focarului epidemic au dispus masuri de prevenire si au lansat campanii interne de informare a populatiei.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldeaza cu decese. Totodata, conform comunicatelor emise de OMS incepand cu primele cazuri depistate in februarie 2014, pana in luna iulie 2014, numarul victimelor epidemiei este de 603".


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Epidemie de Ebola in Africa - Recomandarile Ministerului Sanatatii si ale MAE!.