Laptele de soia, cu o consistenta densa si un gust delicios, este bogat in calciu, vitamina D si are numeroase beneficii pentru sanatate.

O cana de lapte de soia contine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grasimi (0,4 grame grasimi saturate), 6-10 grame de proteine, 1-5 grame de zahar, conform site-ului fitnea.com, conform MEDIAFAX.

Laptele de soia imbunatateste profilul lipidic

Cea mai importanta proprietate a laptelui de soia este capacitatea de a imbunatati profilul lipidic din sange. Spre deosebire de laptele de origine animala, bogat in colesterol si grasimi saturate, grasimile din laptele de soia sunt in cea mai mare parte nesaturate si fara colesterol. Acizii grasi polinesaturati si mononesaturati din soia inhiba transportarea colesterolului in fluxul sangvin. Acest efect combinat transforma laptele de soia in bautura ideala pentru persoanele cu colesterol ridicat si un istoric familial de boli cardiovasculare.

Laptele de soia intareste vasele de sange

Acizii grasi omega 3 si 6, precum si fitoantioxidantii din soia protejeaza vasele de sange de hemoragii si distrugerea tesuturilor. Acesti compusi se prind de vasele de sange si impiedica formarea depozitelor de colesterol si atacul radicalilor liberi.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Lapte de soia, Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Top 6 beneficii ale laptelui de soia.