20 Iunie 2014 publicat în Sanatate 34 share-uri

Persoanele care nu fac miscare si au probleme de sanatate, cum ar fi afectiuni cardiovasculare si pulmonare, se confrunta cu un risc mai mare de a suferi pierderi de memorie, au descoperit cercetatorii americani, conform dailymail.co.uk.

Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca riscul de a dezvolta probleme de invatare si memorie este "semnificativ mai mare" in cazul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare decat in cazul persoanelor cu o sanatate a inimii "medie sau ideala".

In acest sens, exercitiile fizice joaca un rol esential pentru sanatatea creierului, o serie de factori de risc pentru bolile de inima fiind, de asemenea, asociati cu declinul cognitiv, transmite MEDIAFAX.

Studiul, publicat in Journal of the American Heart Association, a descoperit ca persoanele cu cele mai grave afectiuni cardiace prezentau un risc mai mare de probleme la testele de invatare, memorie si fluenta verbala decat persoanele cu o sanatate cardiaca mai buna. La studiu au participat 17.761 de persoane, cu varsta minima de 45 de ani, care, la inceperea experimentului, prezentau functii cognitive normale si nu aveau un istoric de accident cerebral. Functia lor mintala a fost evaluata timp de patru ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Pierdere de memorie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri