Persoanele care nu fac suficienta miscare risca sa aiba probleme cu memoria

12:06, 20 Iunie 2014 publicat în Sanatate23 share-uri

Persoanele care nu fac miscare si au probleme de sanatate, cum ar fi afectiuni cardiovasculare si pulmonare, se confrunta cu un risc mai mare de a suferi pierderi de memorie, au descoperit cercetatorii americani, conform dailymail.co.uk.

Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca riscul de a dezvolta probleme de invatare si memorie este "semnificativ mai mare" in cazul persoanelor cu afectiuni cardiovasculare decat in cazul persoanelor cu o sanatate a inimii "medie sau ideala".

In acest sens, exercitiile fizice joaca un rol esential pentru sanatatea creierului, o serie de factori de risc pentru bolile de inima fiind, de asemenea, asociati cu declinul cognitiv, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
6 motive sănătoase pentru a bea cafea
6 motive sănătoase pentru a...

Studiul, publicat in Journal of the American Heart Association, a descoperit ca persoanele cu cele mai grave afectiuni cardiace prezentau un risc mai mare de probleme la testele de invatare, memorie si fluenta verbala decat persoanele cu o sanatate cardiaca mai buna. La studiu au participat 17.761 de persoane, cu varsta minima de 45 de ani, care, la inceperea experimentului, prezentau functii cognitive normale si nu aveau un istoric de accident cerebral. Functia lor mintala a fost evaluata timp de patru ani.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Pierdere de memorie, Shutterstock

Citeste si:
Cinci motive pentru care ai nevoie de un topper pentru saltea
Cinci motive pentru care ai...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri