18 Iunie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Bine crescut inseamna si bine hranit! Intr-o familie in care se mananca multe legume, in care se gateste sanatos, unde se sta la masa impreuna si care are o relatie pozitiva si echilibrata cu mancarea, vor creste copii care vor imita automat aceste obiceiuri.

Tineti cont de senzatia de foame si de satietatea a celor mici si respectati-le decizia de a manca pentru ca nu le este foame sau de a se opri cand s-au saturat. Un copil nu trebuie sa manance tot din farfurie asa ca nu folositi nici recompense, nici amenintari pentru a-l determina sa faca acest lucru. De multe ori un copil refuza sa manance pentru ca stie ca in felul acesta va capata atentia voastra, asa ca nu cadeti in capcana santajului emotional.

Mancarea nu poate si nu trebuie sa satisfaca altceva decat foamea sau pofta. Tristetea, plictiseala, lipsa de afectiune, furia, singuratatea, nemultumirea, frustrarea nu se „trateaza” cu mancare. Petreceti timp cu copilul vostru, incercati sa comunicati cu el, sa intelegeti ce simte. Alimentele ne produc o stare de bine, insa ea e de scurta durata si vine „la pachet” cu multe calorii. Gasiti rezolvari adecvate si eficiente pentru emotiile si sentimentele pe care le incearca copilul vostru. Nu deschideti frigiderul pentru orice problema din viata celui mic, pentru ca mai apoi va invata ca aceasta e solutia unica si il va deschide singur!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Copiii nu pot si nu trebuie sa fie fortati sa manance, asa cum copiii nu trebuie pusi la cura de slabire. Copiii mici nu au abilitatea de a-si alege o alimentatie echilibrata, care sa contina toate substantele nutritive, de aceea nu trebuie lasati sa ia singuri decizii. Parintii sunt cei responsabili pentru punerea la dispozitie a unei palete cat mai largi de alimente sanatoase, in timp ce copilul va decide cat de mult si din care produs vrea sa manance.

Copilaria este ultima sansa a parintilor de a influenta si forma obiceiurile alimentare ale celor mici. Nu o ratati, daca va doriti un copil „bine crescut”!

Iar pentru mai multe sfaturi nutritionale si retete pregatite cu grija de Chef Cezar puteti consulta brosura dedicata parintilor https://www.selgros.ro/catalog/brosura-retete?id=74


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri