DE LUAT AMINTE: Cremele de protectie solara, insuficiente impotriva cancerului de piele!

12:06, 17 Iunie 2014 publicat în Sanatate10 share-uri

Produsele de protectie solara, chiar si cele cu un factor maxim de protectie (SPF), nu constituie o metoda sigura de prevenire a cancerului de piele, au descoperit cercetatorii britanici intr-un studiu fara precedent.

Desi cremele cu factor de protectie solara (SPF) impiedica arsurile, acestea permit patrunderea in piele a razelor ultraviolete, care, pe termen lung, pot provoca tumori canceroase.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester si de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra au efectuat, in premiera mondiala, un studiu molecular asupra cauzelor aparitiei melanoamelor maligne, cea mai letala forma de cancer al pielii. In studiul publicat in revista Nature se arata ca pana si cremele cu SPF 50 permit patrunderea razelor ultraviolete suficient de mult incat sa afecteze ADN-ul din celulele pigmentare ale pielii.

Citeste si:
5 Cosmetice cu ingrediente ecologice pe care merită să le încerci
5 Cosmetice cu ingrediente...

"Oamenii au tendinta de a crede ca sunt invincibili dupa ce au aplicat aceasta crema si petrec mai mult timp la soare, crescand expunerea generala la raze ultraviolete. Aceasta cercetare aduce dovezi importante ca aceste creme au rolul lor, dar ca nu trebuie sa ne bazam in intregime pe ele pentru a ne proteja pielea", a declarat Julie Sharp, de la Institutul de cercetare a cancerului din Londra.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Crema de protectie solara, Shutterstock

Citeste si:
Păstrează-ți imunitatea la cote înalte
Păstrează-ți imunitatea la...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri