19 Iunie 2014 publicat în Sanatate 43 share-uri

Ai probleme de vedere? Lentilele de contact te strang, iti cad sau nu ti se potrivesc?

Daca parametri lentilei de contact sunt mai mici decat cei ai ochiului, lentilele de contact pot strange corneea, in acest fel restrictiona oxigenul care ajunge la ochi, pot prova dureri si presiune interoculara si in cazurile serioase, pot duce la leziuni grave.

Daca dimensiunile lentilei sunt mai mari decat cele ale ochiului, lentila nu poate sta fixata pe cornee, riscand infiltrarea bacteriilor si a depunerilor proteice (praf) sub ea. Pe langa riscul de a pierde lentila in acest fel, miscarea ei pe ochi poate duce la zgarieturi ale corneei.

Problemele suprautilizarii lentilelor sunt:

  • cheratita
  • edemul cornean
  • conjuctivita
  • abraziunile corneene
  • ulcerul cornean.

Despre ele mai puteti si in acest ghid de purtare a lentilelor.

Cele mai importante sapte lucruri de stiut pentru intretinerea si utlizarea lentilelor de contact sunt:

1. Inainte de aplicarea sau scoaterea lentilelor de contact trebuie sa te speli foarte bine pe maini pentru a evita transferul de bacterii pe lentile. Pentru uscarea mainilor foloseste un prosop de hartie pentru a evita situatiile in care scamele prosopului se transfera pe maini, iar mai apoi pe lentile ceea ce poate duce la disconfort.
2. Lentilele de contact se aplica mereu inainte de machiaj. in cazul in care lentilele de contact se murdaresc de machiaj, scoate-le imediat, si demachiaza bine ochii. Nu folosi un demachiant de ochi pe baza de ulei si realizeaza mereu demachierea doar dupa ce ai scos lentilele.
3. Lentilele de contact trebuie intretinute cu solutiile speciale, si nu cu apa, deoarece aceasta din urma nu dezinfecteaza si, mai mult, poate contine bacterii.
4. Cutiutele de pastrare ale lentilelor sunt inscriptionate corespunzator (Left si Right) pentru a nu incurca lentilele intre ele.
5. De fiecare data cand scoti lentilele din lens case, solutia de intretinere din acestea se arunca si se inlocuieste in momentul in care asezi lentilele la loc in cutiute.
6. Schimba lens case-ul in fiecare luna pentru ca acesta sa fie in permanenta curat si dezinfectat.
7. Respecta termenii de purtare al lentilelor!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Daca nu sunteti inca siguri ca lentilele vi se potrivesc, scrieti in comentarii problema de vedere pe care o aveti si Expertul Garbo va sari in ajutor!

Foto: lentile de contact - Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri