12:06, 13 Iunie 2014 publicat în Sanatate 5 share-uri

Imunoterapia, care a obtinut succese remarcabile in ultimii ani in batalia impotriva melanomului, a fost prezentata la Congresul mondial de oncologie de la Chicago ca un tratament revolutionar. Ea ofera, de asemenea, o speranta de vindecare a altor forme de cancer greu de tratat.

Imunoterapia reprezinta o noua abordare, bazata pe stimularea sistemului imunitar al pacientului, care astfel, incepe sa atace tumorile canceroase.

"Aspectul genial al acestei abordari consta in faptul ca este mai selectiva si ca produce remisii durabile, nu numai in randul unui numar restrans de pacienti, ci si in cazul unui grup mai mare, care sufera de metastaze de melanom, fapt care este cu adevarat revolutionar", a declarat luni Steven O'Day, profesor asistent de medicina la Universitatea din California de Sud, conform MEDIAFAX.

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...

El a vorbit despre rezultatele ultimelor teste clinice in imunoterapie, prezentate la conferinta anuala a American Society of Clinical Oncology (ASCO), ce a avut loc intre 30 mai - 3 iunie, la Chicago.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: Lupta impotriva cancerului, Shutterstock

Citeste si:
Lecțiile învățate de la bunica: beneficiile urzicilor pentru sănătate
Lecțiile învățate de la...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri