13 Mai 2014 publicat în Sanatate 5 share-uri

In perioada 12-17 mai 2014, pacientii cu hipertensiune arteriala pot beneficia gratuit de masurarea tensiunii arteriale! Marcam astfel Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale. In Romania, prevalenta hipertensiunii arteriale este de peste 40% in randul populatiei adulte, iar controlul tensiunii arteriale la hipertensivii tratati este sub 10%.

Comunicat de presa

In perioada 12-17 mai 2014, pacientii cu hipertensiune arteriala pot beneficia gratuit de masurarea tensiunii arteriale, precum si de consultatii de specialitate si alte analize la pret redus la Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” (FOBAC) din Bucuresti.


“Marcam astfel Ziua Mondiala a Hipertensiunii Arteriale. In Romania, prevalenta hipertensiunii arteriale este de peste 40% in randul populatiei adulte, iar controlul tensiunii arteriale la hipertensivii tratati este sub 10%. Cu alte cuvinte,
2 din 5 adulti sunt hipertensivi si tensiunea este controlata doar la unul din 10 pacienti”, spune Acad. Prof. Dr. Ioan Pop de Popa, fondatorul FOBAC si al scolii romanesti de chirurgie cardiovasculara.

In saptamana 12-17 mai 2014, specialistii de la FOBAC fac gratuit masurarea tensiunii arteriale, precum sedinte de consiliere asupra stilului de viata si consiliere psihologica pentru aceasta categorie de pacienti. Programarile se pot face la numarul de telefon 021.311.00.03.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul


“Ghidul Societatii Europene de Cardiologie puncteaza rolul esential al automonitorizarii si al schimbarii stilului de viata pentru controlului tensiunii arteriale. Medicamentele nu sunt suficiente pentru a controla tensiunea arteriala, ci este nevoie de o abordare a tuturor aspectelor care tin de viata omului. Astfel, venim in ajutorul pacientilor nostri prin lansarea brosurii “Invataturile Prof. Dr. Ioan Pop de Popa pentru bolnavii cu Hipertensiune Arteriala”. Brosura sintetizeaza experienta de o viata a domnului profesor Ioan Pop de Popa in ingrijirea pacientilor hipertensivi si ofera 10 directii esentiale pe care trebuie sa le urmeze in viata de zi cu zi un astfel de bolnav”
, afirma dr. Cosmina Cioroboiu, manager general FOBAC.

Fundatia pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afectiuni Cardiovasculare “Prof. Dr. Ioan Pop de Popa” a luat fiinta in anul 1991, din dorinta de a-i asista pe bolnavii cardiaci, dupa externarea din spital.

In aceasta saptamana, FOBAC va incheia un parteneriat cu Centrul pentru Inovatie in Medicina, in vederea implementarii programului TenSuport, care-i va sprijini pe bolnavii hipertensivi sa-si controleze valorile tensiunii, in fiecare zi. “Medicina iese din spital si-l insoteste pe pacient acasa, la serviciu, in masina sau pe strada. Noile tehnologii dau posibilitatea unei interconectari continue intre pacient si medic, oferind informatii din viata reala, utile pentru o adevarata personalizare a tratamentului”, spune dr. Marius Geanta, cofondator al Centrului pentru Inovatie in Medicina.

Foto homepage: Masurare tensiune arteriala, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri