Indiferent de motivele scaderii glicemiei sau de variatiile acesteia, senzatia de slabiciune si oboseala poate fi evitata printr-un aport alimentar echilibrat, distribuit uniform pe intreaga perioada a zilei, care sa contina glucide complexe din amidon si cat mai putin zahar si alcool.
Carbohidratii din paine, paste fainoase si legume trebuie sa fie prezenti la fiecare masa pentru a asigura o crestere lenta, treptata a glicemiei, furnizand astfel in mod constant energia necesara functionarii organismului.
In cazul in care mancati dulciuri, nu o faceti pe stomacul gol, ci consumati-le la finalul mesei deoarece prezenta celorlalte alimente impiedica absorbtia rapida a zaharului si crestrea brusca a glicemiei.
Fructele sunt desertul ideal deorece fructoza din fructe, chiar daca are o valoare calorica similara cu cea a zaharului, este mai lent absorbita in sange si nu produce un varf de crestere glicemica.
***
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela si-a inceput cariera in fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.
In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal ONLINE www.mihaelamurgu.com
Mihaela Murgu-Fitness si Nutritie- Expert Garbo www.mihaelamurgu.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie