29 August 2013 publicat în Sanatate 41 share-uri

Glucoza este principala sursa de energie a organismului si singurul nutrient cu care creierul poate functiona.

Indiferent de motivele scaderii glicemiei sau de variatiile acesteia, senzatia de slabiciune si oboseala poate fi evitata printr-un aport alimentar echilibrat, distribuit uniform pe intreaga perioada a zilei, care sa contina glucide complexe din amidon si cat mai putin zahar si alcool.
Carbohidratii din paine, paste fainoase si legume trebuie sa fie prezenti la fiecare masa pentru a asigura o crestere lenta, treptata a glicemiei, furnizand astfel in mod constant energia necesara functionarii organismului.

In cazul in care mancati dulciuri, nu o faceti pe stomacul gol, ci consumati-le la finalul mesei deoarece prezenta celorlalte alimente impiedica absorbtia rapida a zaharului si crestrea brusca a glicemiei.

Fructele sunt desertul ideal deorece fructoza din fructe, chiar daca are o valoare calorica similara cu cea a zaharului, este mai lent absorbita in sange si nu produce un varf de crestere glicemica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

***

Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela si-a inceput cariera in fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal ONLINE www.mihaelamurgu.com

Mihaela Murgu-Fitness si Nutritie- Expert Garbo www.mihaelamurgu.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri