Painea este un aliment stravechi si sfant, cu virtuti terapeutice, care nu lipseste de la nicio masa.

Acizii grasi polinesaturati din ulei (omega-3, omega-6) au actiune benefica de scadere a colesterolului si de reducere a aterosclerozei. In plus, acesti acizi care intra in structura creierului, ajuta la mentinerea lui “tanar” un timp cat mai indelungat.

Nu in ultimul rand, acest produs atat de usor de preparat, ajuta la cresterea imunitatii prin continutul bogat in vitamine si minerale cu rol antioxidant (A, E, zinc, seleniu).

Uleiul rafinat, spre deosebire de cel extravirgin, este supus, in procesul de “rafinare”, unor temperaturi extreme (de pana la 300 grade Celsius), care denatureaza acizii grasi esentiali si vitaminele. Mai mult, prin incalzirea uleiului (atentie la prajire) se formeaza compusi cancerigeni si toxici indeosebi pentru ficat.

Chimenul este un bun digestiv, fiind indicat in caz de balonari, dureri abdominale, constipatie, enterocolite.

“Buturuga mica rastoarna carul mare”

Cu alte cuvinte, adaugand la reteta prezentata cate un ingredient din cele ce urmeaza, putem obtine efecte suplimentare de imbunatatire a sanatatii…

1 Paine din Faina de mei

Da, daca aveti osteoporoza, dureri articulare, sau astenie/convalescenta.

2 Paine din Faina de ovaz?

Da, daca aveti un deficit de energie, un metabolism “lenes”, anemie sau va confruntati cu o perioada de surmenaj intelectual sau stres.
Mai mult, ovazul este hipoglicemiant si antiastmatic.

3 Paine din Faina de hrisca?

Da, daca doriti un adjuvant in reglarea tensiunii arteriale, precum si un energizant si mineralizant natural.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri