ghid pentru o viaţă împlinită

Nu te fac nici mai SEXY si nici mai FERICIT. Cele mai intalnite mituri despre fumat

Potrivit studiilor, persoanele nefumatoare expuse fumului de tigara sunt expuse riscului aparitiei cancerului de plamani, bolilor cardiovasculare, astmului si alte afectiuni cronice.

In anii 60 companiile de tutun difuzau, regulat, spoturi publicitare cu persoane sarmante care fumau dupa cina. Era de altfel perioada in care se considera ca tigarile te fac mai sexy, ajuta la relaxare si imbunatatesc starea de spirit. Care este adevarul?

Tigarile il afecteaza numai pe cel ce fumeaza, nu si pe cei din jur!

Riscurile provocare de fumatul pasiv au fost intens studiate. Astfel, potrivit studiilor, persoanele nefumatoare expuse fumului de tigara sunt expuse riscului aparitiei cancerului de plamani, bolilor cardiovasculare, astmului si alte afectiuni cronice.

Se estimeaza ca fumatul pasiv ucide 49.000 nefumatori, in fiecare an. Aproximativ 46.000 decedeaza din cauza bolilor cardiovasculare, si circa 3.000 din cauza cancerului la plamani.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Copyright Piotr Marcinski - Shutterstock

-

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nu te fac nici mai SEXY si nici mai FERICIT. Cele mai intalnite mituri despre fumat.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.