9 Ianuarie 2013 publicat în Sanatate 29 share-uri

Expertul nostru va ajuta sa descoperiti rolul deosebit de important al masticatiei, precum si reactia organelor digestive la alimentatia consumata.

In termeni practici, aceasta inseamna ca nu poti separa gandurile, sentimentele si reactiile fizice. Ce mananci, ce gandesti si ce simti despre ceea ce mananci si ce gandesti si simti despre mancare atunci cand mananci, toate afecteaza rezultatul final. Iata de ce, pentru o hranire optima, este bine sa alegi cele mai bune alimente, sa le gatesti intr-un fel care iti place, sa mananci constient si sa gandesti pozitiv in timp ce mananci.

Modul modern de a manca, de obicei in mare viteza, se afla la polul opus. Cand ii intreb pe clientii mei de la sala ce au mancat in ultimele 2 zile, adesea se chinuiesc sa isi aminteasca. Luam ceva pe apucate de la un magazin cu sandwich-uri si mancam inconstient, cu ganduri si sentimente stresante.

O mare parte din mancarea de astazi este consumata pe fuga. Cat de diferita este aceasta realitate de cultura tarilor mediteraneene, in care toata lumea ajuta la pregatirea mancarii si la punerea mesei, iar familia si prietenii isi rezerva timp spre a se bucura de ospat. Nu este de mirare ca acolo se inregistreaza mai putine atacuri de cord!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Asadar, data viitoare cand iei masa:
– Alege alimente de buna calitate si pregateste-le in asa fel incat sa arate bine si sa aiba un gust bun.
– Gandeste-te la originea ei si la faptul ca aceste molecule de mancare vor deveni literalmente TU.
– Adu-ti aminte sa mesteci bine fiecare inghititura de mancare inainte de a trece la urmatoarea.
– Acorda-ti timp liber pentru mese si mananca fie singur, fie intr-o companie placuta.

Mihaela Murgu

Expert Garbo in Nutritie si Fitness

www.mihaelamurgu.com

Iti recomandam sa citesti si alte articole ale Expertului nostru:

15 sfaturi si 8 Alimente care previn CANCERUL

10 Alimente care cresc IMUNITATEA

DIETA care stimuleaza IMUNITATEA

18 trucuri inteligente pentru a slabi sanatos

Cum sa ne hranim ca sa nu ajungem adulti obezi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri