25 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 83 share-uri

Cand auzim despre marijuana, putini dintre noi ne gandim ca aceasta planta are destule proprietati pentru a face "bine", adica ar putea fi folosita cu succes in terapia medicala a anumitor afectiuni.
Deasemenea, se poate folosi pentru a trata anorexia(lipsa poftei de mancare) in cazul bolnavilor de SIDA.

Nabilone se foloseste si in tratamentul durerii cronice (spre exemplu in fibromialgie) sau in tratamentul colitei ulcerative.

Dronabinol (Marinol)este tot un cannabinoid de sinteza, care in anumite studii, a aratat un beneficiu in tratamentul ticurilor din sindromul Tourette.

Medicamentul se foloseste in tratarea anorexiei la bolnavii de SIDA, sau simptomelor de grata si varsaturi, la bolnavii de cancer.

Rimonabant este un inhibitor de receptori pentru cannabinoizi care se foloseste in tratamentul bulimiei.

Sativex este un medicament ce contine THC si CBD si este utilizat in scleroza multipla (sub forma de spray).

Cancerul si cannabisul

Cercetatorii au descoperit ca derivatul de cannabis, cannabidiol, CBD, la animalele de laborator, opreste raspandirea celulelor canceroase (metastazarea).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Cannabidiolul inhiba si inmultirea celulelor canceroase, prin alterarea anumitor oncogene responsabile de efectele cancerigene.

Aceste descoperiri au adus cannabisul in atentia stiintei medicale, pentru tratamentul cancerului.

In prezent sunt pregatite studii clinice pe voluntari sanatosi, pentru testarea medicamentelor pe baza de cannabis, care pot deveni tratamentul cancerului in viitor.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu


un articol de Ioana Paunescu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri