25 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 83 share-uri

Cand auzim despre marijuana, putini dintre noi ne gandim ca aceasta planta are destule proprietati pentru a face "bine", adica ar putea fi folosita cu succes in terapia medicala a anumitor afectiuni.

Efecte ale cannabinoizilor (THC)

Cannabisul este folosit de milenii ca planta medicinala in China.

Extractele de cannabis, (cannabinoizi) obtinute natural sau prin sinteza chimica au urmatoarele proprietati:

  • Combat greata si varsaturile (utili in cazul bolnavilor de cancer care urmeaza chimioterapie)
  • Stimuleaza centrii foamei din hipotalamus (ar putea avea utilitate in cazul bolnavilor care urmeaza chimioterapie, sau in cazul bolnavilor de SIDA)
  • Scad presiunea intraoculara (ar putea avea indicatie in glaucom)
  • Efect analgezic (de ameliorare a durerii)prin blocarea transmiterii nervoase a durerii la nivelul nervilor spinali.
  • Scad fertilitatea in cazul barbatilor, prin reducerea sintezei de ATP (rezervorul de energie) de la nivelul spermatozoizilor.
  • Scad durerea si spasticitatea din scleroza multipla

Studii pe animale de laborator au aratat eficienta cannabinoizilor in tratamentul cancerului sau impotriva degradarii neuronale din boala Alzheimer sau Parkinson (stimularea receptorilor pentru cannabinoizi avand efecte neuroprotectoare).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Medicamente care contin cannabinoizi

Receptorii pentru cannabinoizi (THC) se afla la nivelul sistemului nervos central (creier si maduva spinarii), dar si la nivelul celulelor sistemului imunitar.

Nabilone ( este un cannabinoid sintetic, cu structura asemanatoare cu THC) folosit ca antiemetic (antivomitiv) si in tratamentul durerii neuropatice. Se foloseste din 2006 pentru a trata reactiile adverse (grata, voma) ale chimioterapiei, in cazul bolnavilor care nu raspund la antiemetice obisnuite.

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri