Sanatatea este un dar nepretuit, de care este nevoie sa ne ingrijim in permanenta. Femeile trebuie sa fie informate cu privire la anumite teste si analize pe care sa le urmeze cu regularitate, pentru a preveni descoperirea tardiva a unor boli frecvente ce afecteaza cu precadere populatia feminina.

5 Sangerari anormale

Sangerarile intre perioadele menstruale sau dupa menopauza, pot fi semnul unui cancer genital (de col uterin, de endometru sau de ovar), de aceea nu trebuie ignorate. Un simplu consult ginecologic poate stabili necesitatea unor teste suplimentare, astfel incat sa nu fie ignorata o afectiune grava.

Sangerarile din tractul digestiv sub forma de sange rosu, care se elimina odata cu materiile fecale sau sange digerat care coloreaza in negru scaunul, sunt un simptom de alarma, a carui cauza trebuie investigata.

Cel mai mare risc il reprezinta cancerul de colon sau de rect (recunoscut ca frecventa la varste de peste 50 de ani, dar controlul nu trebuie amanat din acest motiv, indiferent de varsta).

Sangele in urina este deasemenea anormal si necesita adresabilitate la medic: cauzele sunt multiple, de la infectii si pietre la rinichi pana la tumori de vezica urinara sau renale.

6 Modificari ale pielii

Orice modificare in pigmentarea pielii sau orice modificare a alunitelor (de culoare, forma, dimensiune) trebuie cercetata amanuntit, deoarece riscul dezvoltarii unui cancer de piele este cat se poate de real.

7 Febra

Febra de cauza necunoscuta( in absenta unei infectii) este un semnal de alarma ce poate trada existenta unui cancer : mai ales in perioada de metastazare sau la debutul cancerelor de sange(leucemii,limfoame).

Foto homepage: Shutterstock.com

Va recomandam si:

De ce nu fac femeile din China cancer la san?

9 semne premonitorii ale cancerului de san

Cancerul de Col - totul despre boala feminina a secolului!

10 simptome alarmante pentru cancerul de col uterin

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de: Ioana Paunescu

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri