Proteinele din carne se consuma inainte de siesta, adica la masa de pranz. Dimineata se recomanda consumarea de oua si glucide, iar seara, supe, salate si fructe.
In alimentatie, un rol important il au principiile de asociere a alimentelor. Asocierea acestora trebuie sa fie facuta in asa fel incat sa nu consumam, la o singura masa, produse care se exclud din punct de vedere chimic. Atunci cand se consuma alimente necompatibile, digestia are loc mult mai greu. De exemplu, asimilarea carbohidratilor este atat de diferita de cea a albuminelor, incat nu se tolereaza reciproc. Evitati asadar sa consumati nuci, carne, oua, cascaval asociate cu paine, cartofi sau fructe dulci. Alimente precum smantana, untul, uleiul vegetal nu trebuie consumate impreuna cu peste, oleaginoase, nuci, etc.
Zaharurile se asimileaza mult mai rapid decat restul alimentelor, de aceea ele trebuie consumate separat si niciodata la desert. Unele alimente precum laptele, pepenele galben sau mierea nu se asociaza cu niciun alt element.
Puteti combina unele fructe cu legume verzi, insa nu amestecati fructele acide (citrice, ananas sau mar) cu cele dulci (struguri, smochine, banane, etc.)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor