1 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 20 share-uri

Sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a nu risca o intindere de muschi sau o ruptura atunci cand ne intoarcem in sala de sport dupa concediu.

Comunicat de presa

Daca ai profitat toata vara de o zi lunga si ai stat pana tarziu afara, toamna vine cu zile mai scurte, mai friguroase si mai putin imbietoare pentru miscare in aer liber. Acum ca ne intoarcem la aparatele de fitness, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a nu risca o intindere de muschi sau, mai rau, o ruptura.

Simona Gheorghe, proprietarul salii de fitness FitCurves din Drumul Taberei, cea mai mare franciza de sport din lume, ne vorbeste despre 7 riscuri la care trebuie sa fim atenti cand ne intoarcem in sala de sport.

7 riscuri la care ne expunem in sala de sport cand ne intoarcem din vacanta

1. Incalzirea

Multi fac greseala de a incepe lucru la aparate direct. Aceasta este una din cele mai mari si frecvente greseli, mai ales atunci cand abia ne-am intors din vacanta. Trebuie sa incepem intr-un ritm mai lent si, treptat, sa intensificam ritmul, dand sansa muschilor, dar si inimii, sa se adapteze. Chiar daca vorbim de fitness, aerobic, zumba sau tae-bo, inceputul este intotdeauna mai ponderat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

Foto: Copyright mashurov - Shutterstock.com

2. Pozitia corecta a corpului

De multe ori, in efortul de a face fata aparatelor de fitness, ne incovoiem spatele sau adoptam o pozitie incorecta a picioarelor, punand presiune inutila asupra acestor zone si riscand chiar sa fortam articulatiile. Antrenorul personal poate sa iti atraga atentia asupra pozitiei.

3. Efect dublu-pozitiv

Este usor sa iti faci un program gresit de exercitii daca nu este cineva care sa te directioneze. Cel mai simplu exemplu este ca ai putea sa lucrezi inegal bicepsul si tricepsul. De aceea aparatele dublu-pozitive, precum cele hidraulice, lucreaza ambele grupe de muschi in acelasi timp. Bratul va depune efort la ridicare si coborare, lucrand in mod egal.

4. Miscarile prea rapide

Chiar daca vrem sa avem rezultate rapid, excesul de zel nu duce la rezultatele dorite. Daca ridici greutati in ritm alert apare tensiunea arteriala si riscul de injurii ale articulatiilor. O solutie ar fi sa facem miscarile intr-un ritm care sa permita muschilor sa se tensioneze si detensioneze normal, iar o alta sa lucram la aparate hidraulice. Daca ritmul de lucru se intensifica, acestea opun mai multa rezistenta, astfel incat sa nu suprasoliciti muschii sau inima.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri