21 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 75 share-uri

Cauza cea mai frecventa a cancerului de col uterin este infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman).
2.Colposcopia

Examinarea colului uterin cu ajutorul unui aparat numit colposcop.

3. Biopsie

Recoltarea de tesut de la nivelul colului uterin care va fi analizat de catre anatomo-patolog pentru depistarea celulelor canceroase.

Stadializare

  • Stadiul 1: tumora este limitata la nivelul colului uterin
  • Stadiul 2: tumora invadeaza partea superioara a vaginului
  • Stadiul 3: tumora invadeaza partea inferioara a vaginului sau produce compresie asupra ureterelor, prin care urina trece in vezica urinara, astfel incat analizele uzuale pot indica afectiuni renale.
  • Stadiul 4: tumora invadeaza alte organe pelvine precum rectul sau vezica urinara sau apar metastaze la distanta, cel mai frecvent in plamani.

Tratamentul

Tratamentul presupune interventie chirurgicala de ablatie a tumorii, interventie care depinde de stadiul tumorii, la care se adauga chimioterapie (citostatice) si radioterapie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

In stadiile initiale, descoperite la timp, se poate pastra uterul, astfel incat femeia sa poata ramane insarcinata. In restul cazurilor se practica histerectomie totala, (ablatia intregului aparat genital:uter,trompe) astfel incat femeia va intra la menopauza.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri