18 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 150 share-uri

In afara de vointa si puterea de munca, un element vital ce determina capacitatea noastra de memorie este felul in care mancam. Asadar, sa ne asiguram ca includem in alimentatia noastra mancaruri ce ne ascut mintea si simturile!

Rosii

Ca si afinele, rosiile contin si ele un antioxidant puternic - licopenul - ce previne dementa cauzata de imbatranire. Mai mult, rosiile sunt si o bogata sursa de vitamine si minerale, avand un efect benefic asupra sanatatii organismului tau si actionand pozitiv pentru o memorie mai buna.

Spanac

Cu siguranta ca mancand spanac nu vei capata forta lui Popeye Marinarul, insa vei reusi sa ai un organism mai sanatos si vei observa efecte pozitive asupra memoriei tale. In afara de faptul ca are in compozitie antioxidanti puternici, spanacul este o sursa bogata de acid folic ce te protejeaza impotriva bolii Alzheimer.

Broccoli

Broccoli este o sursa extraordinara de acid folic si quercetina, elemente cu un impact major pentru memorie si buna functionare a acesteia. La fel, broccoli contine din plin vitamina K, element esential pentru amplificarea capacitatii cerebrale. Desi copiii nu-l iubesc, el este un aliment foarte sanatos, cu numeroase beneficii!

Produsele lactate

Produsele lactate ar trebui sa fie alimente esentiale pentru regimul tau nutritional atat timp cat doresti sa ai o memorie mai buna. Produsele lactate sunt o sursa bogata de calciu si vitamina D, elemente foarte importante pentru sanatatea generala a organismului tau. La fel, produsele lactate contin si tirosina si triptofan, doi aminoacizi care imbunatatesc procesul de gandire rapida.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri