, 8 August 2012 publicat în Sanatate 52 share-uri

Cine nu iubeste inghetata? Stiati totusi ca pe langa toate dezavantajele pe care ni le ofera consumul acesteia, exista si cateva beneficii demne de retinut?

1. Inghetata este o sursa de vitamine.

Inghetata este o bogata sursa de vitamine precum vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina D si vitamina E. De asemenea, inghetata contine tiamina, riboflavina si niacina. La fel, inghetata are in componenta sa si vitamina K ce previne formarea de cheaguri de sange.

Foto: Sxc.hu

2. Inghetata este o sursa de minerale.

Inghetata are in componenta sa calciu si fosfor, fiind o importanta sursa de minerale. Asadar, consumul ei ne ajuta sa avem oase mai puternice si sa evitam afectiunile legate de lipsa calciului. Mai mult, cercetatorii au descoperit recent faptul ca pietrele la rinichi pot fi reduse prin consumul regulat de calciu. La fel, prin mineralele pe care le contine, inghetata previne si simptomele sindromului pre-menstrual - inca un motiv bun pentru care sa o consumam, mai ales pe timp de vara.

3. Inghetata este o sursa de energie.

Inghetata este o incredibila sursa de energie! Are o valoare nutritionala mare - contine carbohidrati, grasimi si proteine - ce sunt elemente esentiale pentru energie. Desi consumand inghetata putem sa crestem in greutate, atunci cand avem nevoie de energie, consumata in cantitate echilibrata nu ne va face rau.

4. Consumul de inghetata ne stimuleaza creierul.

Consumul de inghetata stimuleaza trombotonina - hormonal fericirii - si ne ajuta sa reducem nivelul de stres din organism. La fel, un compus important pe care il regasim in inghetata este laptele care contine L-triptofan, un tranchilizant natural ce relaxeaza sistemul nervos. Tot inghetata este cea care poate preveni simptomele insomniei.

Foto: Shutterstock.com - 9523171
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri