Culorile vorbesc despre sanatatea ta intima. Afla cum le poti interpreta! Iti prezentam un ghid intim de autoexaminare.

O femeia nu are nevoie de spalaturi vaginale la normal pentru ca perturba pH-ul vaginal si echilibrul florei vaginale. Asadar spalaturile vaginale nu sunt de rutina si nu fac parte din ritualul igienei feminine.

Curcubeul vaginului: Ghidul intim al femeii

Ne vom opri atentia in articolul curent asupra autoexaminarii sanatatii intime.

Pentru ca secretia vaginala este foarte sensibila la modificarile patologice, putem afirma ca unul din markerii sanatatii genitale ale femeii este reprezentat de secretia vaginala.

In functie de modificarile proprietatilor acesteia (miros, culoare, consistenta, abundenta) ne putem orienta singure catre o patologie chiar asimptomatica si vom sti sa ne prezentam la ginecolog.

Secretia vaginala normala

La normal secretia vaginala variaza cu momentele ciclului menstrual.

Astfel ca imediat dupa menstruati si inaintea sangerarilor secretia vaginala este mai saraca, mai vascoasa si mai albicioasa, cu un miros dicret, deloc neplacut.

Cu cat femeia se apropie de ovulatie, secretia vaginala devine mai abundenta si mai transparenta (rol de a lubrefia vaginul si de a favoriza sarcina).

Culorile si proprietatile patologice ale secretiilor vaginale

La fiecare prezentare la toaleta examinam fara sa ne dam seama secretia vaginala – markerul sanatatii intime. Iata care sunt modificarile cel mai usor de observat atunci cand suferiti de o boala intima.

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri